Пощенска банка бе отличена с две престижни международни награди от

...
Пощенска банка бе отличена с две престижни международни награди от
Коментари Харесай

Пощенска банка спечели две международни награди за своите дигитални иновации

Пощенска банка бе отличена с две влиятелни интернационалните награди от състезанието World Finance Digital Banking Awards 2021 на авторитетното списание World Finance. Призовете са в категориите " Най-добра цифрова банка " (Best Consumer Digital Banks, Bulgaria) и " Най-добро приложение за мобилно банкиране " (Best Mobile Banking Apps, Bulgaria) за потребителите в България, които финансовата институция печели за втора поредна година и още един път затвърждават изключителните ѝ достижения в региона на цифровите банкови услуги.

Всяка година изданието World Finance Magazine организира състезанието World Finance Digital Banking Awards, който цели да награди тези институции, които трансформират с нововъведения финансовата сфера. Отчитайки световната наклонност, при която потребителите все по-често избират цифровите форми за банкиране, Пощенска банка поредно имплементира своята стратегическа рамка за развиване на екосистема от цифрови и обичайни канали за банкиране и непрестанно вкарва услуги с висока добавена стойност за клиентите.



 

" През последната година следим забележителен растеж на осъществените цифрово финансови интервенции по отношение на тези във физически клон на Банката. В началото на 2021 година направените преводи в онлайн среда са 77% по отношение на 23% на тези, осъществени в клон, а в края на годината сме очевидци на още по-положителна наклонност. Тези стойности към този момент са 85% при онлайн в съответствие към 15% на преводите през нашите офиси ", изясняват от Пощенска банка. Отбелязва се също, че клиентите на Банката, извършващи онлайн преводи, са се нараснали с 21% (включително физически и юридически лица), а общата сума на направените преводи през интернет банкирането нараства с 39% по отношение на 2020 година

" Отличията, които Пощенска банка за поредна година получава, са оценка за нашите безкомпромисни стандарти във връзка с качеството на богатата ни палитра от артикули и услуги, и знак за цялостната отдаденост и особено отношение на нашия екип към детайлите и потребностите на клиентите ни. Иновациите и стремежът към непрекъснато рационализиране са заложени в корпоративното ни ДНК. Нашата водеща цел е да сме оптимално потребни за клиентите си, като им осигуряваме чудесно прекарване и им предлагаме съвременни решения, пространства и концепции, които най-добре да удовлетворят потребностите им когато и да е и от всяко място. Да бъдем измежду водачите в региона на цифровото банкиране е освен предопределение, само че и мотивация да продължим да се развиваме в тази посока, тъй като клиентите ни го правят оценка и чакат от нас. Приемаме премиите с голяма отговорност и продължаваме да следваме високи цели, които сме си сложили и за в бъдеще ", разясняват от Пощенска банка.

 

През 2021 година статистиката на Банката демонстрира още, че приложението за мобилно банкиране m-Postbank се трансформира в главен канал за ежедневните банкови действия на клиентите на финансовата институция. Средномесечната посещаемост на приложението от консуматор е 17 пъти, а с 50% нараства и броят на преводите, осъществени през него.

Наред с изключителните функционалности на приложението за мобилно банкиране m-Postbank и модерната клонова мрежа, Пощенска банка създаде и предложи редица нововъведения в улеснение на своите клиенти, измежду които цифровия портфейл ONE wallet, мобилната иновация Smart POS by Postbank, както и разшири функционалностите на своите цифрови зони за експресно банкиране, вследствие на което регистрира растеж от 159% в броя на преводите, осъществени през тях. Клиентите на Банката имат и опцията да заявят единствено с няколко клика професионална видео консултация за ипотечен заем в действително и комфортно за тях време с банковите специалисти през новаторската услуга Онлайн център за жилищно кредитиране или да се възползват от съдействието на виртуалния асистент EVA Postbank.

Признанието е следващото доказателство за триумфа на Пощенска банка, защото през същата 2021 година финансовата институция завоюва място измежду най-хубавите банки в света с премията " Най-добра банка в банкирането на дребно в България " (Best Retail Banks) от състезанието World Finance Banking Awards.

World Finance Magazine е печатно и онлайн списание, което обезпечава повсеместен обсег и разбор на финансовата промишленост, интернационалния бизнес и международната стопанска система. Списанието, издавано от компанията World News Media в Лондон, е ориентирано към публика от експерти в региона на финансите, корпоративни и частни вложители, като обгръща необятен набор от тематики за банковото и застрахователното ръководство. От 2007 година World Finance Magazine провежда едноименните годишни награди – World Finance Awards, които целят да отличат бизнес достиженията, триумфите и нововъведенията в целия свят, а от 2016 година и World Finance Digital Banking Awards, които правят оценка изключителните цифрови решения и нововъведения на банките по света.

Още от DIGITALIZE THIS:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР