Пощенска банка подписа две нови гаранционни споразумения с Европейския инвестиционен

...
Пощенска банка подписа две нови гаранционни споразумения с Европейския инвестиционен
Коментари Харесай

Пощенска банка дава възможност за по-лесно финансиране на бизнеса чрез програма на ЕИФ

Пощенска банка подписа две нови гаранционни съглашения с Европейския капиталов фонд (ЕИФ). Те са по стратегия " Европейски гаранционен фонд " за основаване на портфейл от заеми в размер до 650 млн. евро. Включването в програмата ще даде опция на банката да даде улеснен достъп до финансиране на бизнеса при преференциални условия, подкрепяйки ликвидните потребности и планове на дребни, междинни и междинни предприятия в актуалната предизвикателна икономическа среда.

Програмата е отворена за присъединяване на компании от всички браншове, като могат да аплайват както дребни и междинни предприятия с до 250 чиновници и годишен оборот до 97,5 млн. лева, по този начин и междинни компании, така наречен small mid-caps, с личен състав до 500 души. Допуска се финансиране за капиталови и оборотни потребности, както и рефинансиране на съществуващи отговорности. Програмата е отворена за кандидатстване до края на 2022 година

" С разширението на партньорство ни с Европейския капиталов фонд ще предложим още по-ефективни и положителни финансови решения в поддръжка на бизнеса у нас. Това е поредна стъпка, с която засвидетелстваме, че продължаваме да стоим компактно до своите клиенти и да отговаряме на техните потребности, подкрепяйки ги в комплицираната икономическа среда, пред която ги изправи пандемията от Covid-19 ", показват от Пощенска банка.

Европейският гаранционен фонд (ЕГФ) е основан от Групата на Европейската капиталова банка (ЕИБ) с приноса на България и други страни членки, с цел да защищити компании, наранени от рецесията от Covid-19. С набраните близо 25 милиарда евро под формата на гаранции, ЕГФ разрешава на Европейска инвестиционна банка и на ЕИФ да дават в къси периоди заеми, гаранции, обезпечени скъпи бумаги, дялово присъединяване и други финансови принадлежности, предопределени най-вече за дребни и междинни предприятия. ЕГФ е част от пакета с ограничения на Европейския съюз за възобновяване, чиято цел е да даде общо 540 милиарда евро на най-засегнатите браншове в стопанската система на Европейски Съюз.

Повече информация за предлаганите от Пощенска банка бизнес артикули можете да научите на www.postbank.bg, в профилираните центрове и офисите на банката, на среща с мобилен банков специалист или по телефон на къс номер *7224.

Още от DIGITALIZE THIS:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР