Пощенска банка е първата сертифицирана банка в България, която вече

...
Пощенска банка е първата сертифицирана банка в България, която вече
Коментари Харесай

Пощенска банка е първата банка у нас, която въвежда незабавни плащания

Пощенска банка е първата сертифицирана банка в България, която към този момент предлага на своите клиенти модерната услуга за незабавни заплащания в лв. по Програма Blink на Национална картова и платежна скица (НКПС), част от БОРИКА АД*. С нея клиентите на банката ще имат опция да вършат преводи в лв. от сметка в сметка (P2P/P2B) за суми до 30 000 лв. в границите на 10 секунди в необятната клонова мрежа на банката, в сходство с въведената паневропейска SEPA скица за незабавни заплащания на Европейския платежен съвет. Предстои новата услуга да е налична 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината и в мобилното и интернет банкиране. С въвеждането на модерния метод на разплащания банката още веднъж дава отговор на упованията на актуалните консуматори за експедитивност и досегаемост на услугите, които дава, като предлага нужните улеснения в динамичното им всекидневие.

" Непрекъснато се стремим да вкарваме новаторски решения, които да вършат разплащанията по-бързи, лесни и интуитивни, като по този метод осигуряваме чудесно прекарване за нашите клиенти. Почти всичко сега се случва цифрово – потребителите от ден на ден употребяват онлайн услуги, пазарят и се разплащат в цифрова среда. В нашата банка отчитаме 70% растеж на преводите през цифровите ни канали. За да отговорим на тези изменени условия и потребността от още по-бързи услуги както за клиентите ни физически лица, по този начин и за бизнес клиентите ни, към този момент няколко месеца, взаимно с БОРИКА, работим доста интензивно по въвеждането при нас на незабавни заплащания Blink. Нова за нашия пазар услуга, която има доста преимущества, само че главното е точно бързината. Постепенно ще разширяваме функционалностите и каналите, като следва услугата да бъде налична за клиентите ни в мобилното и интернет банкиране - 365 дни, 24 часа, 7 дни в седмицата, в това число в празнични дни и събота и неделя, като ще им разреши единствено в границите на няколко секунди да създадат стремежи от тях превод. Това е извънредно улеснение и се надяваме, че скоро всички наши клиенти ще я употребяват, спестявайки си най-ценното – своето време ", разясняват от Пощенска банка.
Дигитална иновация улеснява безконтактните заплащания при търговците
Голяма част от всекидневието ти през днешния ден е свързанa със смарт телефона. Освен главното си предопределение като средство за връзка и забавлени...

Максималното време за осъществяване на неотложно заплащане в БИСЕРА6 е 10 секунди, като това включва времето от постъпването на нареждането за превод до изпращането за поръчка за удостоверение към банката на получателя, както и времето от постъпването на удостоверение от страна на банката на получателя до потвърждението за сполучлив сетълмент. Клиентът получава незабавно уведомление след сполучлива валидация и утвърждение от банката на получателя. Приемат се за обработка единствено кредитни преводи в лв. и не се позволяват директни дебити, като заплащанията се обработват самостоятелно, трансакция по трансакция в действително време.

Въвеждането на реформаторски решения е неизменима част от бизнес тактиката на Пощенска банка, която се развива в синхрон с най-новите международни трендове във финансовата сфера. Новата услуга за незабавни заплащания Blink ще е налична пилотно в необятната клонова мрежа на Пощенска банка в цялата страна, а финансовата институция следва да предложи услугата и през цифровите си канали.

" С Пощенска банка сме добър сътрудник и сме радостни, че са част от пилотните компании, които освен се причислиха към Националната платежна инфраструктура за незабавни заплащания, бързо припознаха услугата, само че и към този момент софтуерно са подготвени да я дават на своите клиенти. Бързината от услугата е несравнимо улеснение и покачва потребителското прекарване. Нещо повече, опциите за заплащане са жизненоважен съставен елемент за триумфа на всеки бизнес. Над 2200 снабдители на платежни услуги в Европа към този момент оферират незабавни заплащания, като те обгръщат близо 6,5% от общия размер заплащания съгласно данни на Европейския платежен съвет. В България услугата занапред навлиза, само че към този момент виждаме, че се приема добре от всички, тъй като преимуществата, които дава, са доста. Плащанията Blink обезпечават едно ново, по-високо равнище на експедитивност, успеваемост, сигурност и надзор в процеса на разплащанията ", допълват от екипа на Националната картова и платежна скица и БОРИКА АД.

Услугата следва да бъде развита в бъдеще, като клиентите на банките, които вземат участие в плана, ще имат опция да правят заплащания за секунди в търговски обекти, да вършат покупка при онлайн търговец, заплащания на комунални услуги, заплащания на налози и такси, заплащания на е-фактура. Разработват се и функционалности, свързани с предварителната защита от измами, както и с битката с прането на пари.
Високотехнологичната услуга Smart POS by Postbank трансформира смарт телефона в ПОС терминал
Пощенска банка е първа измежду банките в България, която ще предложи мобилно приложение за безконтактни заплащания, което ще трансформира смартф...

Незабавните заплащания се регламентират като нов тип услуга, според плануваните промени в Закона за платежните услуги и платежните системи (ЗПУПС). Участниците в БИСЕРА6 изпращат преводи за незабавни заплащания и получават потвърждения за заплащания, както и всевъзможни други известия, базирайки се на ISO 20022 стандарта и на Програмата на НКПС за незабавни заплащания посредством сметка в лв., която е хармонизирана с SCT Inst scheme на Европейския платежен съвет.

Повече информация за услугата за незабавни заплащания и за цялостната палитра от новаторски артикули на Пощенска банка можете да получите на, както и в необятната ѝ клонова мрежа в цялата страна.

*Незабавните заплащания в лв. по Програма Blink на Националната картова и платежна скица, част от БОРИКА АД, ще бъдат вероятни само сред доставчиците на платежни услуги, които са се присъединили и вземат участие в програмата. Списък на включените ДПУ все още .

Още от DIGITALIZE THIS:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР