На 9 декември за трета поредна година се проведе Demo

...
На 9 декември за трета поредна година се проведе Demo
Коментари Харесай

PARAMIDONNA е победителят в Demo Day в тазгодишното издание на Dare to Scale

На 9 декември за трета поредна година се организира Demo Day – финалното събитие на програмата за напредък на Ендевър – Dare to Scale, с главен сътрудник Пощенска банка и подкрепена от Софтуер Груп и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП). Програмата е ориентирана към компании, които са минали ранната фаза на своя напредък, и има за цел да помогне на бизнесмените да изградят знания и умения, нужни за разширението на бизнеса им. В тазгодишното издание бяха селектирани 20 бизнесмени от 10 компании, като близо 40% от участниците са дами, а 3 от фирмите са и напълно ръководени от дами.

Програмата продължи от септември до декември 2021 година, като през този интервал бизнесмените минаха през уъркшоповe и самостоятелни наставнически сесии, водени от сполучливи бизнес водачи от мрежата на Ендевър. Сред лекторите бяха основателите на Телерик – Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователят на продадената неотдавна REMIX – Любомир Кленов, създателят на Telelink – Любомир Минчев, серийният бизнесмен Деян Витанов и други В образованията бяха заложени тематики в съществени области, в които фирмите най-често имат провокации – продажби, бизнес обмисляне, набиране на капитал и ръководство на организацията. Програмата се организира в София, като общо над 30 ментори и членове на борда от локалната мрежа на Ендевър споделиха своя опит в над 50 самостоятелни наставнически сесии и 7 уъркшопа.

Demo Day се организира напълно онлайн с медийното партньорство на Forbes Bulgaria, Bloomberg TV Bulgaria и The Recursive, и сложи финала на Dare to Scale 2021. По време на събитието участниците получиха опцията да показват своите бизнеси в границите на 4 минути пред 5-членно жури, формирано от одобрени имена, измежду които:

• Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на Пощенска банка

• Калин Радев, създател и изпълнителен шеф на Софтуер Груп

• Бойко Таков, изпълнителен шеф на ИАНМСП

• Левон Хампарцумян – финансист, ръководител на УС на Български конгрес на бизнес водачите и някогашен основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк

• Сабина Гьошева – съосновател на компанията BY FAR

На представянето на 10-те компании участваха също бизнес водачи, ментори и вложители от мрежата на Endeavor. Всяка компания беше оценена от журито на база на потенциалa за напредък, тактика за развиване и презентационни умения, при което бяха отличени три компании с най-високи оценки:

1., създател: Доника Анчева

2., създатели: Росен Коларов, Васил Коларов

3. Две компании с еднакъв резултат:, създатели: Боян Иванов, Боян Кроснов;, създател: доктор Росица Денчева

Наградените компании ще получат спомагателни самостоятелни наставнически сесии от мрежата на Ендевър, медийно показване в Bloomberg TV, премиум участие в Growth Club на The Recursive и покана за годишния коктейл на Endeavor.

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска банка:

" За трета поредна година Dare to Scale потвърждава своята стойност и въздействие, като влага в капацитета на 10 от най-обещаващите scale-up компании у нас. Пощенска банка е част от предприемаческата екосистема и това несъмнено е моделът, който желаеме да наложим, когато приказваме за развиването на бизнес средата. Щастливи сме, че бизнесмените още веднъж ни заразиха с техния дух, упоритости и убеденост, че всяко начинание е допустимо, без значение от неговия мащаб. А нашата задача в този въодушевяващ път беше да прибавим скъп опит и познания, които подсигуряват постоянния напредък. В търсенето на формулата на триумфа всеки взе участие със своя специфична роля и сме признателни, че можем да допринесем българският бизнес да стане още по-конкурентен и печеливш. "

Калин Радев, създател и изпълнителен шеф на Софтуер Груп:

" Щастлив съм за трета поредна година да споделя опита на Софтуер Груп с толкоз забавни компании, огромна част от които са представлявани от дами бизнесмени. Разнообразието e явно освен в ръководството на бизнесите, само че и в секторите, в които участващите компании оперират. Поздравявам всички участници и спечелили в програмата Dare to Scale и имам вяра, че менторските сесии и образования ще им дадат нужния подтик и поддръжка за скалиране и триумф. "

Бойко Таков, изпълнителен шеф на ИАНМСП:

" За трета поредна година заставаме зад Dare to Scale и за трети следващ път оставам удивен от напредъка на всяка компания, минала програмата. Изключително вдъхновяващо бе да следим развиването им и съм безусловно сигурен, че в бъдеще ще чуваме положителни вести за тяхното позициониране на интернационалните пазари. Благодаря на Endeavor Bulgaria, че провеждат програмата, която се наложи като една от най-хубавите у нас. "

Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor за България:

" Със своето към този момент трето издание програмата на Ендевър Dare to Scale се утвърди като платформата, която дава на бизнесмените, към този момент намерили своя път към пазара, оня начален подтик на ускоряване, което може да ги изведе на високата орбита на триумфа. Участниците тази година демонстрираха доста хъс да се развиват и ангажираност с лекторите и менторите в програмата. На тях изискуем специфична признателност и благодарност за силата и времето, които вложиха. Горди сме с разрастващата се общественост на Dare to Scale в България, а от идната година и в района. "

За Endeavor

е интернационална неправителствена организация с офиси в 40 местоположения, подпомагаща бизнесмени с огромни хрумвания и бизнеси да се разраснат бързо в интернационален мащаб. Предприемачите, част от Endeavor, имат капацитета да трансформират страните си и света – те могат да бъдат основен фактор за дълготраен стопански напредък, основаване на работни места и нововъведения. Endeavor дава на селектираните бизнесмени достъп до пазари, капитал и гений в мрежата си от над 4,000 ментори и вложители на международно равнище. В България Endeavor стартира своята активност през юли 2015 година за да разшири наличието на организацията в Европа. Към момента българският офис е подкрепил 100+ бизнесмени от 50+ компании, които са основали над 2,300 работни места и са генерирали доходи от 320 млн. лв. за миналата година.

Още от DIGITALIZE THIS:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР