Посетителите на музеи и археологически паметници в Египет получиха възможността

...
Посетителите на музеи и археологически паметници в Египет получиха възможността
Коментари Харесай

Отмениха таксите за снимки на забележителности в Египет

Посетителите на музеи и археологически монументи в Египет получиха опцията да вършат безвъзмездни фотоси и клипове посредством мобилни телефони, без да заплащат такси. Това решение бе взето от Министерството на антиките на страната при започване на юли, като се чака да способства за привличането на повече туристи в страната на пирамидите.

Доскоро в Египет имаше такса за посетителите на забележителности за потреблението на всевъзможни камери, които зависеха от смисъла на музея или паметника. Някои изключително скъпи експонати бяха неразрешени за снимане, заяви РИА Новости.

Според проф. Абдел Рахим Рихан, който е общоприет шеф на отдела за проучвания на археологическите монументи на провинция Южен Синай, анулацията на таксите за любителските фотоси е доста положително решение и може да помогне за популяризирането на Египет, неговата цивилизация и просвета в обществените мрежи и най-много измежду младежите.

" Решението на Министерството на антиките за гратис правене на снимки посредством мобилни телефони е доста навреме и ще е от изгода за музеите и археологическите монументи... Посетителите ще имат истински фотоси на експонатите, ще ги популяризират в обществените мрежи, което ще бъде косвена реклама на културен и учебен туризъм в Египет ", съобщи Рихан.

Експертът е убеден, че историите за посещаване на неповторими египетски монументи, подкрепени от цветни любителски фрагменти, ще привлекат нови туристи в страната на пирамидите.

" Преди това туристите бяха таксувани за фотоси в музеите в размер на към 100 египетски лири (около 6 долара). Решението това да се промени е положително и прави визитата на доста музеи по-лесно, а също така икономисва пари на чужденците ", добави Рихан.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР