Посещенията на чуждестранни туристи в България през 2017 г. са

...
Посещенията на чуждестранни туристи в България през 2017 г. са
Коментари Харесай

Чуждите туристи с 25% ръст за 2 години


Посещенията на задгранични туристи в България през 2017 година са с 25% повече по отношение на 2015 година, което демонстрира, че страната ни стабилно надгражда постигнатите резултати и се трансформира във все по-търсена дестинация за четири сезона. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с представители на управлението на Камарата на строителите в България отпред с ръководителя на Управителния й съвет инж. Илиян Терзиев.

Заслуга за тези сполучливи резултати имат и българските строители, които вършат нашите курорти по-привлекателни и комфортни за своите посетители, подчертава министърът. Тя обърна внимание, че рекордните достижения на входящия туризъм у нас водят директно до нуждата от създаване на нови петзвездни хотели, защото пораства стабилно и ползата на високия клас туристи. Един от водещите акценти в нашата политика е да привличаме платежоспособни клиенти на туристически услуги, които изискват чудесно обслужване, сподели още министърът. Ангелкова акцентира смисъла на високото качество в бранша, което е директно обвързвано с имиджа на страната ни пред света. Тя предвижда от 5 до 10 на 100 растеж на непознати туристи през наближаващото лято и посочи смисъла на добре квалифицираните професионални екипи, с цел да може да се осъществя този напредък.

Проблемът с фрагментите е измежду главните в нашата туристическа промишленост и ние работим интензивно с всички заинтригувани институции и бизнеса, с цел да се оправим с него, сподели още министърът. Тя напомни своевременните законодателни промени, които разрешиха от предходната година да се обезпечават изпълнителски фрагменти за бранша от трети страни. Това обаче е краткосрочно решение. Ето за какво предприехме взаимна самодейност с Министерството на образованието и науката за основаване на Център за подготовка и преквалификация на фрагментите в туризма, за който ще бъде употребен и опитът на други страни, разясни министър Ангелкова.

Министерството на туризма и Камарата ще продължат интензивно да си сътрудничат при построяването и поддържането на качествена материална база в туризма, от която значително зависят сигурността и комфортът на потребителите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР