Посещението на Зеленски беше направено бързо и без дневен ред,

...
Посещението на Зеленски беше направено бързо и без дневен ред,
Коментари Харесай

Христо Проданов: С решението, което беше прието в Народното събрание, се слага кръст на АЕЦ “Белене”

„ Посещението на Зеленски беше направено бързо и без дневен ред, само че очевидно беше квалифицирано добре, защото бяха признати три решения напълно в интерес на Украйна. Трябваше да има авансово заложена стратегия и тематики, които да се разискват. ” Това съобщи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Христо Проданов в ефира на Българска национална телевизия.
Проданов уточни, че трите решения, които са признати в интерес на Украйна са изменничество към българския народен интерес. Първото решение, което той уточни, е за приемането на Украйна в НАТО. Народният представител съобщи, че украинският народ би трябвало да реши на масата за мирни договаряния дали Украйна да бъде част от НАТО. Проданов акцентира, че сега няма условия за мирни договаряния, защото се води политика за въоръжаване на Украйна.
“Второто изменничество беше за изпразването на всичките хранилища с военно съоръжение, което обезоръжава българската войска. Вероятно ще ни останат единствено ракети за градушки. Това решение също е срещу българския интерес. Не може да изпратим цялото си военно съоръжение на Украйна ”, съобщи социалистът.
“В кабинета “Петков ”, Българска социалистическа партия се възпротиви за издигането на Тагарев за поста боен министър. Сега виждате, откакто той стана министър на защитата, каква политика се води от негова страна. Тагарев води ястребска политика ”, разясни Проданов.
Той още веднъж напомни позицията на Българска социалистическа партия: “Нашата позиция е, че би трябвало да има спокойно разрешаване на този спор. Всяка война е завършвала на масата за договаряния, никоя не е приключила на бойното поле. Колкото по-рано се седне на масата за договаряния, толкоз по-малко жертви ще има и от двете страни. В генезиса на левите партии е да са миролюбиви. Българска социалистическа партия в никакъв случай не е защитавала войната ”, сподели социалистът.
Проданов уточни, че третото изменничество е решението да продадем нуклеарното съоръжение в Белене. Той напомни, че площадката е лицензирана и надлежно дава отговор на всички условия за сигурност. Според него виновността за неналичието на нуклеарна електроцентрала в Белене е на ГЕРБ, които 12 години са наричали площадката “гьол ”.
Той означи, че в случай че централата е била построена, обстановката с енергийната рецесия от предходната година е щяла да бъде доста по-различна, инвестицията е щяла да бъде избита и България е щяла да завоюва пари. “С решението, което беше признато в Народното събрание, се поставя кръст на АЕЦ “Белене ” ”, добави още Проданов.
“БСП има поредна позиция по отношение на еврото. Ние сме „ за “ еврозоната, „ за “ приемането на еврото, само че когато сме подготвени. Ако водим бюджетна политика, която усилва приходите и достигнем междинните европейски равнища на приходи, тогава хората ще са подготвени за еврозоната ”, съобщи на край националният представител.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР