Посещението на френския президент Еманюел Макрон в Китай ще бъде

...
Посещението на френския президент Еманюел Макрон в Китай ще бъде
Коментари Харесай

Решаващата битка за Европа тепърва започва

Посещението на френския президент Еманюел Макрон в Китай ще бъде наречено от някои неуспех. Първоначално пътуването беше показано като опит за вбиване на чеп сред Москва и Пекин. И какъв е резултатът?

„ Европа би трябвало да се бори за стратегическа автономност. Ние не желаеме да подвластен от другите по сериозни въпроси. В деня, когато загубите избора си в енергетиката, в защитата, в обществените мрежи, в изкуствения разсъдък, тъй като към този момент няма да имате подобаващия инфраструктури, в един миг ще изпаднете от историята “, сподели той след пътуването си.

А по-късно Макрон също добави, че Европа не би трябвало да се намесва в борбата сред Съединени американски щати и Китай за Тайван и като цяло е време да спре да се преценява към Белия дом.

Стои ли пред нас „ Свободата, водеща народа “ към барикадите на борбата против американското ръководство?

Естествено, Съединени американски щати не подцениха това. Марко Рубио, сенатор от Флорида, беше назначен да отговори. Средно равнище политик. Той заплаши, че откакто Европа възнамерява да остане неутрална в битката за Тайван, тогава би трябвало да намерения и по какъв начин сама да взема решение спора в Украйна, в който въвлече Съединени американски щати.

Рубио, несъмнено, лъже. Вашингтон е директно заинтригуван от тази борба. Ако се опитате да видите световната гора сред дърветата на украинската рецесия, можете да видите следната картина: събитията, които се случват през днешния ден, не са единствено и не толкоз за Украйна. Те са за Европа.

Дори на следващия ден съветските танкове да влязат в Лвов, заканите за сигурността на страната ни ще намалеят, само че няма да изчезнат. НАТО ще си остане на границите на Русия и няма да стане по-малко враждебна организация. Пряк конфликт ще докара до злополука - това схващат и в Москва, и във Вашингтон, и в други столици. Те ще се опитат да го избегнат.

В същото време мирното общуване също се проваля - Владимир Путин при започване на ръководството си се опита да вгради Русия в Алианса, само че в Брюксел тази самодейност беше хладно оценена. Не са " побеждавали ” Съюз на съветските социалистически републики в Студената война, с цел да се лигавят в този момент с наследницата му. И какъв е смисълът да включваш в съюза си някого, който смяташ за зложелател?

Ето за какво събитията в Украйна бяха предрешени – това искаше Западът и не остави избор на Русия. Всички мирни начинания на Москва - без значение " Минск " или " Истанбул " - бяха употребявани там за подсилване на ВСУ, а не за разрешаване на несъгласия.

Блицкригът щеше да обезпечи победа над Украйна, само че тогава нови спорове щяха да пламнат другаде по съветския периметър. Поражението от Киев няма да бъде урок за никого, както не можеше да бъде провалянето от Тбилиси през 2008 година

Следователно задачата на Кремъл в тази борба е не по-малко от това да унищожи НАТО в настоящия му тип, отделяйки Европа от Съединените щати. На първия стадий, когато Западът беше убеден в способността си да смаже съветската стопанска система със наказания, Париж и Берлин се втурнаха към Вашингтон. Но с напредването на спора излиза наяве, че Съединените щати се нуждаят от Европа, с цел да запазят властта си, и за това те няма да жалят средства.

Германия ясно илюстрира тази обстановка: до февруари тя беше икономическата мощ на Европейски Съюз с надеждни доставки на запаси и напреднали технологии. Сега това е американски спътник, чиято сила е напълно в ръцете на задграничния сътрудник. Белият дом желае да види Полша виновна за Европа - вижтеслучилото се със “Северен поток ” и “Балтийската тръба ”. Интересното е, че самият Берлин интензивно способства за сходен сюжет: Германия е най-големият донор на икономическа помощ в Европейски Съюз, а Полша е нейният главен адресат. Всичко това се поддържа и от курса на Варшава към милитаризация и опитите да отнеме от Берлин репутацията на „ бранител на Европа на изток “. Активните покупки на оръжия, в това число най-новите корейски танкове, и проектите за основаване на фабрики за произвеждане на снаряди с обеднен уран са ясно доказателство за това. Ярък образец: точно полските медии оповестиха за блокирането от Франция на решението на Европейски Съюз за доставката на муниции за Украйна. Париж е упрекнат, че се пробва да лобира за ползите на своите оръжейни компании в подтекста на спора. Това е позволено единствено в Съединени американски щати!

Традиционните водачи на Европейския съюз не могат да бъдат удовлетворени от такава обстановка, само че с цел да стартират съществено да пазят националните си ползи, а не американските, са нужни съществени стопански разтърсвания и евентуално промяна на поколенията в ръководещите елити.

Русия може да устои на глобите, само че по какъв начин да победи Европейски Съюз и Съединени американски щати в икономическата борба, откакто само парите могат да накарат европейските елити да трансформират мнението си? Тук на сцената излиза Китай – първата стопанска система в света и главен търговски сътрудник на Европейския съюз от 2020 година Пекин съумя да резервира тези позиции, макар усложнената логистика след началото на СВО. КНР е тази, която ще може да даде на Европа поле за маневриране в опит да си върне суверенитета. И дружно с други съветски сътрудници, които се осмеляват да водят независима политика. Като цяло всички, които не са попаднали в " цивилизования свят ".

Но за какво Русия е принудена да се бори за суверенитета на Германия и Франция? Защото в противоположен случай те ще останат част от една враждебна към нея организация, която, както към този момент отбелязахме, намерено се готвеше за въоръжен конфликт. Русия се бори на първо място за себе си. По-нататъшната невмешателство единствено би влошила обстановката. А и по този начин в в политиката не може: в случай че не сте измежду играчите в Голямата игра, значи сте премия в нея.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР