Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза постанови разпускането на парламента,

...
Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза постанови разпускането на парламента,
Коментари Харесай

Португалският президент разпусна парламента


Португалският президент Марселу Ребелу де Соуза постанови разпускането на Народното събрание, което бе и последната публична стъпка преди предварителните избори на 30 януари следващата година, заяви организация " Ройтерс ", цитирайки президентската канцелария.

Указът беше публикуван в последния вероятен ден за разформироване на Народното събрание, което по закон би трябвало да стане минимум 55 дни преди изборите. До предварителни избори се стигна, откакто през октомври Народното събрание отхвърли проектобюджета на държавното управление на малцинството на Социалистите и с това на процедура постави завършек на относителната политическа непоклатимост в страната през последните шест години.

Социалистите водят в социологическите изследвания с поддръжка от 38,5 - 39 %. Далеч зад тях се подрежда главната опозиционна мощ - Социалдемократическата партия, която поддържат сред 24,6 % и 28,1 % от участниците в допитванията. Никоя партия не се употребява с задоволително поддръжка, с цел да си обезпечи парламентарно болшинство. Според анализатори политическата патова обстановка евентуално ще продължи и след изборите, което може да усложни осъществяването на планове, финансирани от фондовете на Европейски Съюз за възобновяване от пандемията, и да навреди на вероятностите за растеж на страната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР