Португалия съобщи, че близо половината от всички жертви на коронавируса

...
Португалия съобщи, че близо половината от всички жертви на коронавируса
Коментари Харесай

Почти половината починали от коронавирус в Португалия са само през януари

Португалия заяви, че близо половината от всички жертви на ковид в страната са единствено през януари , осведоми " Ройтерс ".

Осведомителната организация отбелязва, че информацията акцентира какъв брой тежко е ситуацията в страната, която като цяло се отбрани по време на първата вълна на ковид пандемията.
 Германия оказва помощ с военни лекари на Португалия в битката с COVID-19
Германия оказва помощ с военни лекари на Португалия в битката с COVID-19

Местата в интензивните отделения в страната се изчерпват

Болниците в страната с над 10 милиона души население са на ръба на срив , като колите за спешна помощ от време на време чакат на опашки с часове поради липса на кревати. Някои лечебни заведения не могат да открият задоволително място в моргите за телата.

Властите считат, че внезапният скок на инфекциите и на смъртните случаи се дължи на по-заразния вариант от Англия, само че в това време признават, че разхлабването на ограничаващите ограничения към коледните и новогодишни празници също е причина за растежа.
 Португалия пред опасност да остане без COVID-легла в интензивните отделения
Португалия пред опасност да остане без COVID-легла в интензивните отделения

Имали единствено 7 свободни кревати от общо 850

През януари общо 5576 души са умряли от ковид , което съставлява 44,7% от всички 12 482 съдбовни случая от началото на пандемията, демонстрират данни на здравните управляващи DGS.

Асоциацията, представляваща погребалните домове, предизвести, че публичните лечебни заведения нямат място за предпазване на умрелите от ковид и някои лечебни заведения, в това число най-голямата в страната " Санта Мария ", са сложили спомагателни хладилни камери за понижаване на натиска върху моргите.

От март 2020 година в страната са регистрирани 711 018 случая на ковид, като 43% от тези инфекции са през януари.

До момента 70 000 португалци са получили по две дози от ваксини . От през днешния ден се имунизират всички на възраст над 80 година

В болница са признати общо 6694 инфектирани с ковид и 858 в интензивни отделения. Португалия има общо 850 кревати в интензивни отделения за пациенти с ковид и 420 за тези с други болести.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР