Портрети на повече от 30 личности от света на киното,

...
Портрети на повече от 30 личности от света на киното,
Коментари Харесай

Над 30 портрети от 25-годишния „София Филм Фест“ показва Боряна Пандова

Портрети на повече от 30 персони от света на киното, гостували на София Филм Фест, направени с фотокамерата от Боряна Пандова през последните пет години, демонстрира изложба „ Синтезис “ от 19 март .
Изложбата ще ни срещне още веднъж със популярни режисьори и артисти като Тери Гилиъм, Бела Тар, Вим Вендерс, Кшищоф Зануси, Тед Кочев, Георги Дюлгеров, Руси Чанев и Стефан Мавродиев .

Началото на тази галерия е сложено в далечната 1985 година, когато Боряна е едвам на шест години. През идващите 31 години ориста намества картите. През 1985-а излиза паметният филм на Тери Гилиъм „ Бразилия “, а 2016 е годината, в която той идва в България, като специфичен посетител на СФФ.

„ По това време към този момент от две години документирах фестивалните събития. Когато научих, че специфичен посетител ще бъде Тери Гилиъм, не можех да допускам, че ще го видя онлайн, ще съм с камера и ще върша единствено протоколни фотоси. Знаех, че няма да си простя, в случай че не измисля нещо по-специално. В последна сметка съумях да убедя екипа на фестивала, че е значимо да оставим по-ярка диря за идните поколенията. Така се роди традицията да вършим специфични портрети на специфичните посетители .
Една спонтанна фотосесия във фоайето на фестивала минава с доста адреналин “, описа Боряна пред Радио София.

Фотографът и до през днешния ден си спомня премеждията при фотосите на Ерик Трюфа в БНР.

Чуйте диалога на Катя Василева.

Изложбата „ Портрети от фоайето: 25 години София Филм Фест “ може да разгледате до 24 април .



Тед Кочев и Лифън Чунг Снимка: Боряна Пандова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР