Портфейлите минават под радара на данъчните власти, това е неприемливо,

...
Портфейлите минават под радара на данъчните власти, това е неприемливо,
Коментари Харесай

ЕС иска да сложи край на анонимността в криптовалутите

Портфейлите минават под радара на данъчните управляващи, това е недопустимо, разяснява еврокомисаря по налозите Паоло Джентолини

Европейски Съюз ще опита да постави завършек на анонимността в криптовалутите – нещото, което е най-привлекателно в тях пред потребителите. От Брюксел оферират с промени в Директивата за административно съдействие да се добави нова уговорка, която да задължи крипто фирмите да рапортуват какви са наличностите в портфейлите на своите консуматори пред Съюза. 

В свое изказване европейският комисар по налозите Паоло Джентилони съобщи: „ Анонимността значи, че мнозина крипто-потребители вършат обилни облаги, които минават под радара на данъчните управляващи. Това е недопустимо “. Това е следващ опит на Европейски Съюз да ограничи свободата на хората и да ги накара да живеят в рамките, сложени от бюрократите.

Как тъкмо мярката ще бъде прилагана не излиза наяве от предлагането, изключително поради обстоятелството, че промишлеността с криптовалутите има разнообразни пазари, попадащи под друга пълномощия. Освен това, яркочервената лампа би трябвало да светва ведна за всеки по-запознат с криптовалутите, защото концепцията на Брюксел ще има съществени последици, в случай че бъде призната.

При регистрирането на консуматор към избраната крипто компания от рода на Binance или CoinBase, от там изискват редица персонални данни, за удостоверение на самоличността на записания. Впоследствие тези данни се складират, да речем несъмнено, при компанията. Сега обаче Европейски Съюз желае да има достъп до тях. Според Брюксел, когато крипто портфейлите придобият „ бистрота “, Съюза ще може да завоюва още 2.5 милиарда евро от налози.

Разбира се, смисълът зад концепцията напълно не е чисто финансов. Светът малко по малко върви към въвеждането на цифрови валути, с които ще бъде лимитирана опцията на хората да разполагат със средствата си по този начин, както желаят. Всичко това води до въвеждане на все по-строги правила, които в недалечното бъдеще, желаеме или не, ще би трябвало да съблюдаваме. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР