Porsche подложи Taycan на значителни подобрения. Новите версии са с

...
Porsche подложи Taycan на значителни подобрения. Новите версии са с
Коментари Харесай

Новото Porsche Taycan: подобрено в почти всеки аспект

Porsche подложи Taycan на обилни усъвършенствания. Новите версии са с по-висока мощ, по-голям пробег, форсират за по-кратко време и зареждат по-бързо с изключителна непоклатимост на тези процеси.

Porsche Style се погрижи да изостри чертите на дизайна и да разграничи стилово Turbo моделите. Всички версии на Taycan разполагат с още по-обширен лист със общоприетоо съоръжение и с интегрирана система Porsche Driver Experience от най-ново потомство, с усъвършенстван екран и ръководство.

И трите разновидността на каросерията ще включват многочислените модификации още от деня на показване на пазара – спортният седан Taycan, универсалният Taycan Cross Turismo, който се предлага с офроуд пакет, и спортният, само че удобен Taycan Sport Turismo. За всеки един от тях се оферират четири разновидността на задвижване, с версии със задно предаване и задвижване на всички колела. Новите моделни разновидности ще бъдат налични в центровете на Porsche от пролетта на 2024 година

В процеса на одобряване на моделите за серийното произвеждане развойните инженери и тестовите водачи са минали повече от 3,6 милиона километра по света със специфични, покрити с камуфлажни облицовки, коли. Целта е да бъде тестван, оценен и одобрен всеки аспект на промененото задвижване на първия напълно електрически състезателен автомобил от Porsche. Досега производителят на спортни коли е създал съвсем 150 000 автомобила Taycan.

„ Поставихме началото на новата епоха на електрическата подвижност с Taycan в края на 2019 година Той незабавно потвърди ролята си на изменящ разпоредбите на играта и е модернист в сегмента на електрическите коли “, отбелязва ръководителят на моделната линия Кевин Гиек. „ Сега продължаваме тази сполучлива история с изцяло актуализирания Taycan. Моделната линия доближи нови висоти във връзка с динамичните качества, с извънредно пътно държание и наслаждение от шофирането. Същевременно с това успяхме доста да подобрим успеваемостта, пробега, удобството при прилагане в всекидневието, и комфорта. “

Още по-добри динамични индикатори
Всички модели от обновената гама форсират доста по-бързо от своите прародители. Ето два образеца позиционирани в двата края на моделната гама: спортните седани, Taycan и Taycan Turbo S доближават 100 км/ч от място, надлежно, единствено за 4,8 секунди (Taycan: Разход на електрическа енергия* смесен (WLTP) 20,0 – 16,7 кВтч/100 км, CO₂ емисии* комбинирани (WLTP) 0 г/км, електрически пробег* смесен (WLTP) 503 – 678 км, електрически пробег* в града (WLTP) 569 – 821 км) и 2,4 секунди (Taycan Turbo S: Разход на електрическа енергия* смесен (WLTP) 20,5 – 17,9 кВтч/100 км, CO₂ емисии* комбинирани (WLTP) 0 г/км, електрически пробег* смесен (WLTP) 558 – 630 км, електрически пробег* в града (WLTP) 612 – 691 км). Това ги прави надлежно с 0,6 и 0,4 секунди по-бързи от своите прародители.

С новата функционалност push-to-pass1 в пакета Sport Chrono благодарение на бутон може да се задейства краткотрайно увеличение с до 70 кВт на мощността в продължение на 10 секунди, според от модела. Повишените параметри във връзка с ускорението са резултат и от по-голямата изходна мощ на системата. Базовият Taycan да вземем за пример разполага с 60 кВт по-висока мощ от преди. В Taycan Turbo S нарастването доближава 140 кВт с задействан Launch Control. По този метод систематичната мощ на най-върховия модел нараства до 700 кВт/952 к.с..

Над 35 % по-голям пробег спрямо предшественика
В взаимозависимост от разновидността на каросерията и задвижването, пробегът по WLTP се е нараснал до 678 км, което значи 175 км или 35 % повече. Обновеният Taycan освен изисква по-малко прекъсвания за зареждане от своя предходник при дълги пътувания, само че може да бъде зареждан по-бързо: на 800-волтови постояннотокови (DC) зарядни станции, да вземем за пример, той може да се зарежда с мощ от до 320 кВт. Това значи мощ с 50 кВт по-голяма от преди. Значително усъвършенстван е процеса за бързо зареждане с новия акумулаторен пакет performance battery. Това значи, че мощността на зареждане от над 300 кВт може да се поддържа до 5 минути, а доста висока мощ на зареждане може да се реализира по-бързо, даже при ниски температури.

В взаимозависимост от стила на шофиране на лидера, както и от останалите променливи, това може да понижи на половина времето, належащо за повишаване на равнището на заряд на батерията от 10 до 80 % спрямо досегашния модел. В първото потомство Taycan времето за зареждане от 10 до 80 % положение на заряда (SOC) при 15 градуса по Целзий е 37 минути. При същите условия на актуализирания Taycan са му нужни единствено 18 минути макар по-големия потенциал на батерията. Performance Battery Plus към този момент има брутен потенциал от 105 кВтч, повишен от досегашните 93 кВтч.

Нова дейна ходова част
Всички актуализирани модели Taycan се оферират общоприетоо с адаптивно въздушно окачване. Новата ходова част Porsche Active Ride може да бъде поръчана като детайл от спомагателното съоръжение за версиите със задвижване на четирите колела. Тази система предлага невиждан набор на променливи характерности, разпростряли се от извънреден комфорт при пътешестване, до невероятна динамичност на шофиране.

Окачването има грижа за нивелирането на каросерията на Taycan от самото начало, даже при динамично прекъсване, завиване и ускорение. При гладко придвижване системата всмуква неравностите съвсем изцяло. При обстановки на динамично шофиране окачването Porsche Active Ride обезпечава съвсем съвършена връзка с пътя с помощта на уравновесеното систематизиране на натоварването на колелата. Ако е задействан подобаващият режим, окачването може да компенсира устрема на каросерията към надлъжно и напречно наклоняване, с цел да понижи ускорението, на което са подложени пасажерите.

Обширни ограничения за възстановяване на успеваемостта
Едновременното възстановяване на динамичните качества и успеваемостта се дължи на редица фактори: авангардно задвижване с нов електрически мотор на задния мост с до 80 кВт по-висока мощ от тази на неговия предходник за всички модели, модифициран импулсен инвертор с усъвършенстван програмен продукт, акумулаторни акумулатори с по-голяма изходна мощ, изменен топлинен мениджмънт, термопомпа от последващо потомство и модифицирана технология за рекуперация.

Максималната мощ за рекуперация при прекъсване от високи скорости се е нараснала с повече от 30 %, от 290 до 400 кВт. Всички разновидности към този момент се оферират общоприетоо с аеродинамично усъвършенствани колела и гуми с понижено противодействие при търкаляне. За задачата са особено създадени нови 21-инчови джанти и гуми.

Значително усъвършенствано съоръжение с по-ниско тегло
Въпреки че моделите тежат с до 15 кг по-малко2, общоприетото съоръжение е още по-богато от преди. Амбиентното осветяване, системата за паркиране ParkAssist с камера за заден ход, електрически прибиращите се огледала на вратите с осветление на външната част, отопляемите предни седалки, системата Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), термопомпата с нова охладителна система, подложката за смарт телефон за безжично зареждане, електрическите портове за зареждане от страните на лидера и пасажера до него, превключвателят за режим на шофиране и кормилното ръководство Power Steering Plus към този момент са общоприетоо съоръжение.

Базовите модели на Taycan към този момент са общоприетоо оборудвани с адаптивно въздушно окачване и алуминиеви протектори на праговете. В допълнение към разширеното съоръжение, усъвършенстваната продуктова спецификация включва батерия с повишен потенциал, само че с понижено тегло.

Още по-атрактивен дизайн
С нова стилистика на предната и задната част, с нови предни и задни светлини, специалистите от Porsche Style в допълнение шлифоваха изчистения дизайн на Taycan. Новите арки на предните детайли над колелата и по-плоските предни светлини придават още по-силен акцент върху широчината на Taycan.

Новите светлини разполагат с HD матрична технология с висока разграничителна дарба с детайлна оптика и в този момент демонстрират присъщата за марката графика с четири детайла през нощта. Логото на Porsche в лентата на задните светлини има тримерен дизайн със стъклен резултат. За първи път се предлага осветена версия, включваща анимации за посрещане и изпращане.

Сред другите забележителни елементи е акцентният цвят Turbonite, който прави моделите Turbo и Turbo S още по-ярко открояващи се от останалите версии, както във връзка с външния дизайн, по този начин и в оформлението на интериора.

Актуализирана идея за ръководство и екран
Инструменталното табло, централният екран и опционалният екран за пасажера до лидера разполагат с усъвършенстван потребителски интерфейс с спомагателни функционалности. Превключвателят за режими, ситуиран на кормилото към този момент е общоприет. При моделите Taycan, оборудвани с пакет Sport Chrono и Performance Battery Plus има и специфичен бутон push-to-pass на превключвателя за режими.

С помощта на новия надзорен лост отляво зад кормилото, ръководството на системите за подкрепяне на лидера е станало още по-интуитивно. Новата функционалност In-Car Video разрешава стрийминг на видео на централния екран и на екрана на пасажера до лидера.
1 Възможно в композиция с Performance Battery Plus. Не се предлага за 2WD модели на Taycan и Taycan Sport Turismo или Taycan 4 Cross Turismo.
2 Спецификации за Taycan Turbo спрямо неговия предходник.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР