Поройни дъждове връхлетяха Югоизточната част на страната. Най-голямо количество дъжд

...
Поройни дъждове връхлетяха Югоизточната част на страната. Най-голямо количество дъжд
Коментари Харесай

Поройни валежи паднаха по Южното Черноморие

Поройни дъждове връхлетяха Югоизточната част на страната. Най-голямо количество дъжд падна в Ахтопол, където бяха измерени 110 литра на квадратен метър. Сериозни превалявания са регистрирани и в Хасково, Стара Загора и Елхово.

Днес есента подсети за себе си и донесе въздействието на средиземноморски циклон от Гърция. Интензивни превалявания обгърнаха огромна част от страната.

Най-много дъжд падна в Югоизточна България в региона на Изтгочните Родопи, Хасково и Ивайловград, където преваляванията бяха от порядъка на 60-70 л. на кв. м., съобщи пред камерата на Българска национална телевизия дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Марияна Попова. В Малко Търново единствено до сутринта преваляванията бяха 74 л. на кв. м.

Най-сериозните количества дъжд паднаха в региона на Ахтопол - 142 л. на кв. м. Утре ситуацията ще се усъвършенства.
Марияна Попова, Национален институт по метеорология и хидрология: Валежната зона се изнася на север. През нощта и на следващия ден до обяд ще превалява в Североизточна България, само че и там преваляванията ще спрат.
Поройният дъжд в Бургаско провокира срутване на земни маси в региона на моста за Сарафово. Няма потърпевши.
 Пороен дъжд провокира свлачище при моста за Сарафово Пороен дъжд провокира свлачище при моста за Сарафово
110 литра на квадратен метър дъжд са паднали единствено за 3 часа в Ахтопол, споделиха за Българска национална телевизия от Националния институт по метеорология и хидрология. Сериозни ва...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР