Поройни дъждове наводниха днес улиците в гръцката столица Атина и

...
Поройни дъждове наводниха днес улиците в гръцката столица Атина и
Коментари Харесай

Потоп на Балканите! Атина и Солун са под вода, затварят училища

Поройни дъждове наводниха през днешния ден улиците в гръцката столица Атина и северния пристанищен град Солун, предава Българска телеграфна агенция. Противопожарната работа получи десетки позвънявания от хора, търсещи помощ, оповестява локалният вестник " Катимерини ".

В атинското предградие Неа Филаделфия възпитаници се измъкнаха от наводнената си класна стая, като направиха мост от чиновете си.

Наводненията провокираха проблеми с трафика по улиците и прекъснаха придвижването на една от метро линиите, а в редица елементи на Атина имаше и спирания на електроснабдяването.

В Солун локалните медии оповестиха за над 25 сантиметра дъжд единствено за няколко часа, което се равнява на половината от преваляванията за целия месец септември в северния град.

Всички учебни заведения в региона Атика, която включва столицата, ще бъдат затворени на следващия ден поради неприятното време.

Решението беше взето от шефа на Атика Йоргос Патулис като " защитна мярка за сигурността на учениците и поради транспортни компликации, които може да зародят поради неприятното време ".



Властите на гръцкия остров Евбея оповестиха по-рано през днешния ден, че няколко региона на острова са били евакуирани през днешния ден след втора мощна стихия в границите на по-малко от седмица. Няколко десетки поданици са били евакуирани от домовете им в северната част на острова и се провежда настаняването им при другари или в хотелски стаи, резервирани от локалните управляващи, съобщи АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР