Поройни дъждове и силни гръмотевични бури удариха Кипър днес, като

...
Поройни дъждове и силни гръмотевични бури удариха Кипър днес, като
Коментари Харесай

Порои и гръмотевични бури удариха Кипър

Поройни дъждове и мощни гръмотевични стихии удариха Кипър през днешния ден, като падналите на острова превалявания доближиха 100% от нормата за целия октомври, заяви Метеорологичната работа.

През тази нощ и на следващия ден до обед работи трето подред предизвестие с жълт код за рисково време, предава БНР.

Проливните дъждове, които започнаха в неделя, потопиха острова през днешния ден, предизвиквайки нарушавания в работата на летищата, наводнения, спирания на електричеството на доста места в целия Кипър, съществени проблеми по пътната мрежа.

Според Метеорологичната работа стоварилата се система е същата, която засегна остров Крит преди дни.

Валежите в Кипър от 1 октомври до през днешния ден доближиха 100% от нормата за месец октомври. Най-много от тях са паднали в Пафос на западния бряг на острова – съвсем 250% от нормата.

Райони в крайбрежния град Ларнака бяха наводнени, като съгласно общината преваляванията през последното денонощие са най-обилните за последните 3-4 години.

Заради тежките условия – натоварен дъжд и извънредно слаба видимост, пет полета до основното интернационално летище на страната в Ларнака кацнаха със забавяне, а полет от Йордания даже бе заставен да се върне.

От довечера в действие е трето подред предизвестие на Метеорологичната работа с жълт код за рисково време. Очаква се дъждовете да продължат до четвъртък.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР