Поредното изображение с поредната оптична илюзия отново лавинообразно, както и

...
Поредното изображение с поредната оптична илюзия отново лавинообразно, както и
Коментари Харесай

Не всеки може да я види, дори с очила

Поредното изображение с следващата оптична заблуда още веднъж лавинообразно, както и предходните, заля обществените мрежи. Разгорещените разногласия постоянно съпътстват сходни картинки. Истината е, че не всеки може да види скритото в очевидното.
Всичко зависи от зрителната заостреност, написа Mirror. На пръв взор наподобява като елементарна черно-бяла фотография на две симпатични момиченца, седнали нехайно и отпуснато в излъчващ успокоение парк. За да видите и скритото изображение би трябвало да свалите очилата си или лещите, в случай че ползвате такива и да се отдалечите малко повече от екрана на устройството, на което гледате. Усещате ли смяна?
Въпросното изображение стана вирусно, откакто беше споделено в X, платформа, известна преди като Twitter. Когато фотографията дебютира за първи път в киберпространството, съпътстващият надпис прикани: „ Късогледи другари: свалете очилата си и поставете телефона допустимо най-далече от очите си. Вижте русокоската. “
Трансформацията би трябвало да се случи пред очите ви и о, знамение, – русокоската ще се трансформира във стара жена. Брадичката и устата на дамата би трябвало да се наслагват върху горната част на тялото на момичето вляво. Играта на светлосенки по шията му и във вълните на косата му  „ изрисува “ пред очите ви две хлътнали очи на бабичка.
Потребителите на обществените мрежи реагираха друго на оптичната заблуда – някои не съумяха да видят скритото лице, неочакваното чудо уплаши други, а трети се забавляваха с приятност. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР