Поредният трети Средиземноморски циклон връхлита Балканите и конкретно Гърция. В

...
Поредният трети Средиземноморски циклон връхлита Балканите и конкретно Гърция. В
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Снегът започва да се топи, от вторник - 20 градуса и златна есен

Поредният трети Средиземноморски циклон връхлита Балканите и съответно Гърция. В Северна Гърция - сред Ксанти, Кавала и Александруполис ситуацията ще бъде извънредно тежко, както и в Атина, където ги чакат мощни превалявания. Това е обикновено за Гърция. През лятото, горските пожари отнесоха храстите и растителността, които задържаха водата. Това разяснява пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

У нас не е чак толкоз рисково времето, дъждовете са разпределени отмерено. Днес ще вали най-вече в централната част на България, само че на следващия ден ще вали в Източна България. От вторник нататъка ще избухне късната есен, уточни той.

Снегът се топи, ще бъде топло до края на месеца, само че гумите дано да се сменят наложително, споделя Рачев.

От през днешния ден топлият въздух ще затопли и високата планина и от обед нататъка сняг ще има единствено над 1500 метра. Ще чакаме идващия сняг, който ще образува покривката за ските, уточни той.

По европейския модел и център за средносрочни прогнози над 20 градуса се дават за Северна България в четвъртък и петък, а в Южна дори ще бъде по-хладно. Това е естествена есен, първи предвестници на есента, сподели той.

И ноември може да ни изненада с доста хубаво време, само че това ще забележим понататъка, споделя професорът и добавя, че въпреки всичко всичко, което е останало по полето може към този момент да бъде прибрано.

Януари, който се води най-студен и дава образа на цялата зима, ще е с естествени температури и естествени превалявания, предвижда климатологът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР