Поредният странен случай на ограбен чуждестранен турист регистрира полицията в

...
Поредният странен случай на ограбен чуждестранен турист регистрира полицията в
Коментари Харесай

Чужди туристи лъжат, че са ограбени

Поредният чудноват случай на ограбен задграничен екскурзиант записва полицията в Слънчев бряг.

62-годишна англичанка заяви, че е олекнала с портмоне с 1 500 лева, ключ за сейф и електронна карта за хотелската й стая. По думите на летовничката движимостите й били отмъкнати от пазара в морския курорт.

Интересното в тази ситуация е, че чужденката съобщила в полицията за кражбата едвам през вчерашния ден, потвърждавайки обаче, че е ограбена преди 2 дни. Не е ясно по какъв начин през този интервал туристката е съумяла да влезе в стаята си и дали е държала някакви полезности в сейфа, чийто ключ отмъкнали бандитите.

Заради странните условия към закононарушението, полицията ревизира дали кражбата не е инсценирана, заяви "Флагман ".

Само преди няколко седмици различен английски екскурзиант беше заловен, че пробва да симулира кражба, с цел да прибере тлъста застраховка в родината си за отмъкната движимост. Той обаче бе закопчан на летището след ослепително следствие на полицията.

„ През 2017 годината разкрихме 18 сходни „ кражби”, които с помощта на взаимната ни работа с сътрудниците от ГПУ Летище-Бургас успяхме да осуетим. Туристи и от други националности практикуват тази машинация. Повечето са ни ясни още до момента в който разказват казуса си при нас и упорстват да си вземат документа, с който да си получат парите от застрахователя”, съобщи Живко Даскалов.

Той разкри, че нормално чужденците изчаквали няколко дни, преди да оповестят в полицията. Обикновено правели това малко преди полета им за връщане вкъщи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР