Поредната порция по-строги глоби бе бе гласувана от депутатите. След

...
Поредната порция по-строги глоби бе бе гласувана от депутатите. След
Коментари Харесай

Окончателно: Караш в аварийната лента – 1000 лв. глоба и 3 месеца пеша

Поредната порция по-строги санкции бе бе гласувана от депутатите. След признатите през днешния ден дефинитивно промени в Закона за придвижване по пътищата депутатите взеха решение, че всеки водач, който кара в спешната лента на автомагистралата, ще се глобява с 1000 лв., а книжката му ще бъде отнемана за 3 месеца. Предложението на " Българска социалистическа партия за България” беше подкрепено от 133 депутати, а един беше срещу, съобщи бТВ.

Депутатите регламентираха също и прекосяването на рейсове от градския превоз по асфалтираните трамвайни линии в столицата, като останалите водачи ще са длъжни да им освободят релсовия път. Подобна процедура има в редица страни по света, което доста облекчава трафика в обитаемоте места, само че у нас до момента това бе неразрешено.

По-строги наказания обаче ще има и за ватмани и водачи на тежка и едрогабаритна техника. Съгласно измененията в закона ще се лишава книжката за период от 2 години и ще се постанова санкция от 2000 лева на водачите на трамвай или самоходна машина, в случай че откажат инспекция за опиати и алкохол. Това предложение получи 119 гласа " за” и 7 " против”.

Друга оригиналност в Закона за придвижване по пътищата е повишението на ценза за придобиване на шофьорски права. Досега, с цел да изкараш брошура в България, трябваше да имаш приключен най-малко осми клас. С признатите през днешния ден промени обаче към този момент се изисква две години по-дълго обучение. Така, който се запише на шофьорски курс, ще би трябвало да покаже удостоверение най-малко за приключен десети клас, с цел да може да изкара удостоверение за ръководство на МПС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР