Поредна среща с представители на бизнеса, средните училища и регионалното

...
Поредна среща с представители на бизнеса, средните училища и регионалното
Коментари Харесай

Вижте какви специалности иска бизнеса в Монтана от бъдещия колеж

Поредна среща с представители на бизнеса, междинните учебни заведения и районното ръководство на образованието за основаване на Държавен професионален лицей в Монтана провежда регионалният шеф Росен Белчев.
Дискусията продължи повече от час, като следва класифициране на предложенията, които направиха участниците и пускане на процедурата пред Министерството на образованието и науката.
По време на полемиката Белчев акцентира преимуществата на образованието в бъдещия лицей. Сред тях са избор на форма на образование - вечерно, задочно, отдалечено и опция за продължение на образованието с набраните заеми в колежа.
Представител на бизнеса в регионалния град - Крум Христов от компания БКК настоя, определянето на специалностите в колежа да стане на база потребностите на локалните предприятия от избрани експерти.
Предложението му бе подкрепено от редица други компании в Монтана, както и от районната занаятчийска камара и Търговско промишлена палата. Част от тях желаеха специалности свързани с компютърни мрежи, механик автоматизирани и роботизирани системи и машинен механик.
В края на срещата стана ясно, че работата по основаването в Монтана на първия държавен професионален лицей в страната продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР