Поредна родна продукция тръгва на екран тази пролет с обещанието

...
Поредна родна продукция тръгва на екран тази пролет с обещанието
Коментари Харесай

Нов български филм обещава да спечели цялото семейство

Поредна родна продукция потегля на екран тази пролет с обещанието да предложи свястно и забавно време прекарано в киносалона „ за цялото семейство ”. „ Български транспортен съд потъва в бурно море “ излиза на екраните в цялата страна на 3 март. Лентата е дебютна за режисьора, прочут с театралните си постановки и произведения в изобразителното изкуство.

Сценарият е написан от него в съдействие с актрисата и художник Гергана Змийчарова. А в основните функции ще забележим дребните гении – Ален Ангелов, наследник на артиста Деян Ангелов, и Християн Манолов.



Филмът споделя историята на седемгодишният Петьо, който няма самообладание да стане огромен и брои дните до започване на образователната година, когато в една слънчева заран схваща от майка си, че татко му е отпътувал в чужбина.

Петьо е изпратен в насилствена почивка на село, където открива другарството в лицето на шестгодишния Филип, с който минават през забавни премеждия.

Историята на Петьо е захранена от живота и част от нея е персонално претърпяна от режисьора. „ „ Български транспортен съд потъва в бурно море ” е филм за пътуването на детето към истината.

" Това е история за дните и нощите на две момчета и заобикалящия ги свят, както и за изправянето им лице в лице пред значимите неща в техния живот ", споделя Петринел Гочев.



На екран за продукцията се завръща и обичаният артист Михаил Мутафов. В останалите функции влизат Гергана Змийчарова, Димо Димов, Весела Бабинова, Станислава Николова.  Зад камерата застава Румен Василев, а продуценти са Галина Тонева и Кирил Кирилов от

Филмът към този момент има своето самопризнание и награди от наши и интернационалните фестивали - Голяма премия за европейски филм –  – Италия, Голяма премия от  Фестивала за детско и младежко кино, Констанца – Румъния, както и отличие от фестивала „ Любовта е полуда ”.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР