Поредна благородна инициатива предприема Академик Бултекс 99. В домакинския мач

...
Поредна благородна инициатива предприема Академик Бултекс 99. В домакинския мач
Коментари Харесай

Академик Бултекс 99 с розови чорапи срещу Тирана

Поредна благородна самодейност подхваща Академик Бултекс 99. В домакинския мач от Балканската лига против албанския Тирана довечера в Пловдив баскетболистите на Асен Николов ще играят с розови чорапи в поддръжка на битката с рака на гърдата.

Розова панделка е интернационалният знак на битката с подлото заболяване, розовия цвят като цяло разпознава моралната поддръжка към дамите с рак на гърдата. Както е известно - октомври е международен месец за битка със болестта.

Основният основател по включването на пловдивския отбор в благородната акция е американският баскетболист на тима Мануел Джонсън, чиято майка е преборила подлата болест. Джонсън е поискал персонално да закупи розовите чорапи за дуела довечера.

Подобен жест вършат най-много играчите от шампионата по американски футбол в Съединени американски щати, където съвсем всички играчи носят продукт с розов цвят по време на мачовете през месец октомври.

Историческият първи домашен формален интернационален мач на пловдивския отбор против Тирана е от 18.30 часа. Всички играчи на Академик Бултекс 99 са здрави и ще се опитат да зарадват почитателите с десетата си поредна победа в контролите, НБЛ и Балканската лига от началото на сезона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР