Поредица от серийни убийства на котки всяха паника и възмущение

...
Поредица от серийни убийства на котки всяха паника и възмущение
Коментари Харесай

Задържаха магьосник, убил и осакатил десетки котки за заклин...

Поредица от серийни убийства на котки всяха суматоха и отвращение измежду жителите на град в провинция Маниса в Западна Турция. След тъжби в полицията един човек беше арестуван за осакатяване на котешки крака, които евентуално е употребявал за вълшебства.



Най-малко пет котки бяха открити осакатени в град Тургутлу през последния месец, което разгневи локалните поданици и бранители на животните. Първоначално две котки бяха открити мъртви в парк на 29 октомври, което накара локалният деятел Сейхан Салитепе Карадуман да показа фрагментите и да призове локалните поданици и управляващите да работят и да открият причинителя.


Две други котки бяха открити на 17 и 18 ноември, а още едно котенце бе намерено на паркинга на държавната болница на 20 ноември. Полицията сътвори особено звено за следствие на ужасяващите осакатявания.

След обзор на записите от охранителните камери наоколо до мястото на престъплението, полицията задържа обвинен, разпознат като Н.У., на 29 ноември. При следващо претършуване в къщата на 58-годишния обвинен бяха открити книги, свързани с магьосничество, змийски люспи, магарешка и камилска четина и свинска мехлем, всички считани за употребявани от обвинения за осъществяване на „ заклинания “.

Заподозреният беше освободен в сряда под правосъден надзор в очакване на правосъден развой.

Съгласно дълго упования и признат през юли законопроект за правата на животните, в Турция четириногите любимци бяха предефинирани от „ благосъстоятелност “, в „ живи същества “, като в същото време се усилиха наказванията за посегателите против тях.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР