Поредица от изключителни морски топлинни вълни са избили над 50

...
Поредица от изключителни морски топлинни вълни са избили над 50
Коментари Харесай

Тревожна новина: Над 50 морски вида са изчезнали заради жегата

Поредица от изключителни морски топлинни талази са избили над 50 морски форми на живот в Средиземно море сред 2015 година и 2019 година, съгласно ново, отчасти италианско изследване, оповестено във вторник, съобщи организация АНСА.

Повечето от случаите на всеобщо измиране се отнасят до корали, гъби и макроводорасли, само че в листата има и риби, се споделя в интернационалното изследване, формирано частично от Националния проучвателен съвет (CNR-IRBIM) на морския проучвателен институт и оповестено в " Глобал Чейндж Байолъджи " (Global Change Biology).

Феноменът е засегнал хиляди километри крайбрежие от Алборанско море до източните крайбрежия на Средиземноморието [в пространството] сред повърхността и 45 метра надолу, се споделя в отчета.

" За страдание, резултатите демонстрират за първи път ускорение на екологичните въздействия, свързани с изменението на климата, невиждана опасност за здравето и действието на неговите екосистеми ", сподели откривателят на Морския проучвателен институт Ернесто Азуро, представен от Българска телеграфна агенция.

" Това, което е най-тревожно, е взаимоотношението сред стоплянето и съществуването на нови патогени в морската среда, чийто резултати, които към момента значително са незнайни ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР