Пореден трус в Народното събрание. На днешното заседание депутатите разглеждат

...
Пореден трус в Народното събрание. На днешното заседание депутатите разглеждат
Коментари Харесай

Пореден трус в парламента – Кирил Петков отиде, за да брани зам.-председател от ПП

Пореден трус в Народното събрание. На днешното съвещание депутатите преглеждат настояването за оставката на зам.-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов. Поради тази причина министър председателят Кирил Петков отиде там, с цел да го поддържа. По думите му настояването на оставката на Иванов е " безусловно голословно ".

" Той прави всичко по разпоредбите и тази провокация беше хубаво да я забележим цялата група и да покажем какъв брой ни е значим той като наш народен представител и представител в Народното събрание. Щастлив съм, че цялата група е доста единна ", съобщи министър председателят пред публицисти. Вчера представители на трите опозиционни парламентарни групи - на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ", внесоха план на решение за освобождение на Мирослав Иванов.

Според правилника предлагането се слага на гласоподаване на първото съвещание след деня на постъпването му, като се дава право на лицето да бъде изслушано. Поводът за настояването за оставка на Мирослав Иванов е отнемането на думата на ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предишния петък. Тогава Десислава Атанасова и Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ -СДС.

Според вносителите на проекторешението държанието на Мирослав Иванов е изключително неточно по отношение на представители на трите опозиционни партии, само че найвече се демонстрира по отношение на най-голямата опозиционна парламентарна група - ПГ на ГЕРБ-СДС, и нейния ръководител. В претекстовете за настояването се показва още " редовно превишаване на права - налагане на наказване на депутат без причини и лишаване на опцията на опозицията за изявление, както и редовно несъблюдение на задължението - обезпечаване на реда в пленарната зала и съблюдаване на парламентарния устав ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР