На 22 май 2024г., областният управител на Пловдив присъства на

...
На 22 май 2024г., областният управител на Пловдив присъства на
Коментари Харесай

Областният управител официален гост на юбилейната церемония по награждаване на РУО-Пловдив

На 22 май 2024г., регионалният шеф на Пловдив участва на десетата юбилейна гала по връчването на Годишните награди на Регионалното ръководство на образованието в Пловдивска област, която се организира в Малката базилика в Пловдив.
Прочетете още
По традиция преди 24 май институцията връчва призове за сполучлива работа през годината, на педагогическите експерти и шефове като тази година шестима учители и петима шефове от Пловдив и региона получиха награди.

„ За мен е същинска чест да участвам на това събитие в навечерието на най-българския празник. Празник, знак на нашата национална еднаквост, на нашето завещание и на великите достижения на българския дух. Да си преподавател не е просто специалност, а предопределение. Ключова фигура във образуването на нашето бъдеще в лицето на децата ни. Благодаря ви за отдадеността, търпението, мъдростта и моралните полезности, които притежавате и придавате на нашите деца. Знанието е мощ. “ показа инж. Илия Зюмбилев в приветствието си.

На събитието пристъства и Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай като архипастирят на Пловдивска епархия поздрави присъстващите от цялата област учители с Празника на празниците, светлото Възкресение Христово. Митрополит Николай се обърна с въодушевено слово към присъстващите от цялата област учители и изрази поклонението си пред подвига на учителския труд, който е почтено служение на просветата, на образованието, на положителното и потребно познание, и възпитанието на младежта.

Владиката посочи, че учителството не е специалност, а Божествено предопределение, каквото е и апостолското служение, и благослови учителите като почтени следовници на делото на светите братя Кирил и Методий.

На церемонията участваха още началникът на РУО-Пловдив госпожа Иванка Киркова, госпожа Донка Щилянова – шеф на отдел „ Образование “ в Община Пловдив, госпожа Петранка Калоферова – регионален координатор на Синдиката на българските учители, учители, шефове на учебни заведения и детски градини.

Тържеството бе украсено с музикална стратегия на възпитаници от НУМТИ „ Проф. Добрин Петков “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР