Пореден трус в българските щанги. Треньорът на националния отбор Иван

...
Пореден трус в българските щанги. Треньорът на националния отбор Иван
Коментари Харесай

Трус в щангите: Уволниха Иван Иванов, национали плашат с бойкот

Пореден трус в българските щанги. Треньорът на националния тим Иван Иванов е уволнен след 12 години на поста след еднолично решение на президента на федерацията Неделчо Колев. Заедно с него са отстранени и всичките му помощници.

На 5 януари в Министерството на младежта и спорта е входиран проект за подготовка на тежкоатлетите за предолимпийската 2023 година. В него като треньори на националния отбор са вписани Пламен Аспарухов с помощници Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов.

Под управлението на Иван Иванов страната ни завоюва отборната купа на европейското състезание в Тирана предходната година. Част от щангистите оповестиха, че в случай че решението Пламен Аспарухов да застане на поста е дефинитивно, те ще бойкотират идните лагери.

С Аспарухов отпред е последният ни златен олимпийски орден. През 2004 година Милен Добрев победи в категория до 94 кг. През 2008 година, когато Аспарухов подава оставка след избухналия допинг-скандал с 11 национални състезатели, които бяха извадени от присъединяване във форума месеци преди началото на олимпийските игри в Пекин.

Юристи разясняват, че решението за рокадата може да бъде атакувано, тъй като не е взето от Управителния съвет, както е по устав, а еднолично.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР