Пореден скандал се завихри между управляващи и опозиция в парламента.

...
Пореден скандал се завихри между управляващи и опозиция в парламента.
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради Закона за митниците

Пореден скандал се завихри сред ръководещи и съпротива в Народното събрание. Този път мотивът бе измененията в Закона за митниците, който депутатите преглеждат на второ четене. Българска социалистическа партия още веднъж напуснаха пленарната зала.

Напрежението ескалира към текста, който планува адължението всички търговски обекти и електронни магазини да разгласяват версия на програмен продукт за ръководство на продажбите, която да е утвърдена от Националната организация по приходите.

От "червената партия " обявиха, че с измененията в закона ГЕРБ ще рекетира българските бизнесмени. "ГЕРБ дават обещание едни неща на изборите, а като дойдат на власт, вършат тъкмо противоположното. Сега е моментът да се знае, че ГЕРБ ще вземат 200 млн. от българските жители ", уточни социалистът Драгомир Стойнев.

Председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова изясни, че не става дума за "нови касови апарати, а за програмен продукт ". Според ръководещите задачата е да се предотвратят операциите в електронната система на фискалните устройства.

"Цифрите, които се хвърлят от опозицията, имат за цел да влязат във вестникарските заглавия и да заблудят хората. ", добави Стоянова.

Изискването е за програмен продукт, който свързва касовите апарати и фискалните устройства с компютър и принтер, а оттова и към системите на Национална агенция за приходите, стана ясно от думите й.

"Има европейски страни, които вкарват сходни новаторски технологии за надзор, само че в случай че ние не създадем тази крачка, ще оревете орталъка ", сподели Менда Стоянова по адрес на социалистите.

"Вие преследвате две цели. Едната е популизма, че защитавате дребния и междинен бизнес, а ние неприятните от ГЕРБ не го вършат. Втората може би ви боли някъде от скрити обороти ", сподели още шефката на бюджетната комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР