Пореден ден, поредна атака.Администрацията на социалната мрежа Reddit съобщи вчера,

...
Пореден ден, поредна атака.Администрацията на социалната мрежа Reddit съобщи вчера,
Коментари Харесай

Reddit са станали жертва на хакерска атака

Пореден ден, поредна офанзива.
Администрацията на обществената мрежа Reddit заяви през вчерашния ден, че са разкрили сериозна офанзива от незнайна страна, при която са били достигнати потребителски записи, както и бекъп на остаряла база данни от 2007.

В края на юни, от Reddit откриват, че сред 14-ти и 18-ти, незнайна страна е компрометирала сметките на няколко чиновници на уеб страницата, които те имат в облака и доставчика на код на Reddit.

С получения достъп до кода на уеб страницата и инфраструктурата, атакуващата страна е съумяла да разшири обсега на пробива, пресичайки SMS връзката при авторизация на упълномощените лица да достъпват основни елементи от Reddit. „Макар и това да е било сериозна офанзива, атакуващата страна не е получила достъп за писане в системите на Reddit, а само за четене, до някои системи, съдържащи бекъп информация, първоначален код други записи. Те не са съумели да трансформират информация, обвързвана с Reddit, и ние предприехме нужните стъпки от този момент, с цел да заключим и заздравим продуктовите ни секрети и API ключовете, както и да подобрим системите за мониторинг и записване на дейността“, пишат от Reddit.

Ако сте се записали след 2007, има огромен късмет да не сте наранени от пробива. Ако употребявате паролата си за други уеб сайтове е добре да помислите за смяната ѝ.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР