Пореден ден на напрежение и словесни престрелки между МВР и

...
Пореден ден на напрежение и словесни престрелки между МВР и
Коментари Харесай

Пореден ден на напрежение и словесни престрелки между МВР и прокуратурата


Пореден ден на напрежение и словесни престрелки сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. В извънредно изявление пред bTV вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че прокуратурата е чадърът за задържаните предходната седмица Борисов, Горанов и Арнаудова.

Той още веднъж разгласи, че на финансовия министър Асен Василев е повдигнато обвиняване и сподели документ с номер и име на прокурора от Специализирана прокуратура.

Малко след изявлението на Рашков, основният прокурор го опроверга. Заяви, че от дълго време не са образували досъдебни производства против съответно лице.

А малко по-късно от Специализираната прокуратура потвърдиха за досъдебното произвеждане. Прокурорът си бил направил отказ поради, „ политическите квалификации “.

По мотив следствието против някогашния министър председател, пиарката му Севделина Арнаудова и ексфинансовия министър Владислав Горанов, вътрешният министър изрази мнение, че казусът ще „ потъне ". Министерство на вътрешните работи има данни от три източника - гражданско съдружие БОЕЦ, изказвания на Васил Божков и данни от отчета на Държавната финансова ревизия.

Темата разяснява от Брюксел и министър председателят Кирил Петков:

„ Идва Видовден – с една и съща информация работят българската и европейската прокуратура и неналичието на интензивност от страна на нашите обвинители не може да бъде скрита “, съобщи министър-председателят.

Бойко Рашков удостовери, че по случая има приключване на информация. Той сподели, че сестрата на Севдалина Арнаудова работи в ГДНП.

Пред bTV Севделина Арнаудова изрично отхвърли и назова обвиняванията неистини. Заяви, че сестра й не е имала никаква информация за акцията против нея.

Бойко Рашков сподели и документи, обвързван с партийното минало на експремира Бойко Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР