Поради започналата модернизация на коловозното развитие на Централна гара София

...
Поради започналата модернизация на коловозното развитие на Централна гара София
Коментари Харесай

Отговор: БДЖ се извинявали на пътуващите. Въпросът е остават ли н...

Поради почналата рационализация на коловозното развиване на Централна гара София от 07.05.2024 година е въведена смяна в придвижването на влаковете, които пътуват от и към северното направление и вместо от и до Централна гара, се движат от и до гара София Север, споделят БДЖ.

 

Това постанова спомагателни маневри при подготовката на влаковите композиции за път, защото гарата е с по-ограничен брой коловози по отношение на интензитета на графика на придвижване. Въведена е в употреба нова маршрутно-компютърна концентрация, която работи обикновено за обезпечаване на придвижването в гарата за времето на строително-ремонтните действия. Допълнителни затруднения провокира и изключване на до момента настоящата остаряла релейна осигурителна техника.

Придвижването на съставите от хранилище се прави през по-дълъг обход през Казичене, гара Яна и Кремиковци, като всичко това води до закъснения при подготовката и композирането на готовите за пътешестване влакови сформира, което доста нарушава обслужването на клиентите на БДЖ.

 

В първия ден на действителната употреба при новите условия за придвижването на влаковете породиха и непредвидени условия и обстановки, които доведоха до струпване на закъсненията.

 

В момента се преглеждат разнообразни разновидности за смяна в организацията на работата за минимизиране на тези закъснения и нормализиране на ситуацията през идващите дни. В тази връзка от на следващия ден ще бъдат обезпечени още два спомагателни влака за композирането на съставите от депата, посредством което да се понижи маневрената активност в гарата и провокираните от това закъснения. Обсъждат се и благоприятни условия за усъвършенстване на придвижването на някои влакове. БДЖ и НКЖИ се извиняват на пътуващите с трен за породеното им стеснение! 

 

пострадали описаха, че от 7 май, откогато започнаха ремонтните действия на гарата, влаковете закъсняват с часове, някои даже въобще не потеглят. 

От БДЖ държат хората в безусловно незнание какво се случва, никой не им дава информация по какъв брой време ще са закъсненията, на кои гари ще се изчаква и въобще ще стигнат ли в миналото до точката, до която са се запътили. 

 

Сред пътуващите има и гласове, които зоват за митинг " Абсурдно е, влаковете са главният ни метод на напредване, по дефилето има доста хора, които работят в София, само че не желаят да живеят в столицата. Има хора, които през целия си живот са пътували до София с трен ", споделя Ана М.

" Пътувам от най-малко 15 години всеки ден, с бързите влакове това ми лишава малко над 30 минути в едната посока. Разбирате обаче, че да пътувам 4 часа единствено до София е неуместно. Автобуси с комфортни написания просто няма, влаковете са единственият ни вид. Склонна съм да прикани хората към някаква протестни дейности. Убедена съм, че в с по-добро ръководство на обстановката, тя ще бъде овладяна. Очевидно обаче би трябвало да наложим напън, другояче БДЖ се прави, че не ни вижда ", споделя още тя.

 

ФрогНюз опита да се свърже с Информационния център на БДЖ, само че телефоните им не дават отговор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР