Страхотният колектив в Левски бе в основата на успехите ни.

...
Страхотният колектив в Левски бе в основата на успехите ни.
Коментари Харесай

Николай Желязков: Тази година отборът на Левски направи един невероятен сезон

Страхотният колектив в Левски бе в основата на триумфите ни. Това съобщи наставникът на мъжкия волейболен тим Николай Желязков, който през днешния ден бе отличен за Треньор на месец април, в Пресклуб " България ". " Сините " пък получиха приз за Отбор на месеца, откакто станаха първенци на България с успех над ЦСКА.

На конференцията и награждаването участва и състезателят на столичани, Венислав Антов.

" Наистина тази година тимът на Левски направи един необикновен сезон. Изключвайки това, което видяхте най-после - спечелването на шампионската купа, считам, че тимът на Левски направи една голяма крачка напред. Минахме през доста компликации - имахме доста контузени състезатели, проблеми в подготвителния развой. Имаше моменти, в които избрани състезатели не даваха най-хубавото от себе си. Това е силата на колектива, който тези момчета построиха. Винаги сме били мощни в самостоятелните спортове, само че сме имали проблеми в груповите спортове. Страхотният колектив беше в основата на сполучливите игри, които момчетата посочваха. Когато спечелиш първата купа, тя се помни постоянно. Титлата беше " черешката на тортата " за целия им положен труд през годините ", показа Желязков.

" В дълготраен проект доста пъти това е неглижирано, само че когато се съберат на едно място разнообразни характери, преодоляването на този развой зависи и от какво тесто си забъркан. Отдадеността на тези момчета, които от първия ден, в който пристигнах в Левски, повярваха в методите и метода на моята работа. Накараха ме да бъда по-голям експерт. Надявам се да не сме тук за финален път дружно. Всичко за мен е минало, следва идващият сезон, към този момент съм почнал да мисля за него. Надявам се да дадем най-хубавото от себе си. От три вероятни финала, играхме и в трите. Победихме Хебър за Суперкупата, бяхме безусловно равностойни на Дея за Купата и надвихме ЦСКА за купата. Със сигурност една шампионска купа дава нужния опит в тези състезатели, че към този момент са минали по целия този път. Това обаче задължава да работим още по-усилено, с цел да останем там, където сме. Предстоят промени в тима, сигурно ще бъде друг. Идеята в Левски продължава да бъде същата - да бъдат развивани състезатели от България. Ние няма по какъв начин да си купим чужденци в националния тим и Левски е един образец за това, което прави ", добави той.

Антов също подчертава върху колектива, който е бил в повода за триумфите.

" Направихме много сполучлив сезон, макар компликациите, които имахме. В основата на тези триумфи беше точно това, че успяхме да изградим доста постоянен колектив. Всеки даде максимума от себе си и това ни докара до два от три извоювани финала ", разгласи състезателят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР