Поради неспазване на препоръчаните условия за отглеждане, зеленчуковите култури в

...
Поради неспазване на препоръчаните условия за отглеждане, зеленчуковите култури в
Коментари Харесай

Ето какво да направите, за да спрете пожълтяването на листата на краставиците

Поради неспазване на предложените условия за развъждане, зеленчуковите култури в оранжериите се заразяват с заболявания. Първият признак при доста от тях може да бъде пожълтяване на листата. За да възстановите здравословното им оцветяване, следвайте напътствията по-долу.

1. Спазвайте режима на поливане. По време на цъфтежа и плододаването, краставиците се поливат приблизително на всеки 2-3 дни в размер на 10 литра на 1 кв. м. Естествено, в по-сухи дни поливането би трябвало да се усили, а при дъждовно и облачно време - да се понижи.
 Ако листата на краставиците стартират да съхнат, НЕЗАБАВНО ги напръскайте с този разтвор Ако листата на краставиците стартират да съхнат, НЕЗАБАВНО ги напръскайте с този разтвор
Горещите дни оказват пагубно деяние върху обичаните краставици в градината. Резките температурни промени и изменящата се мокрота също...

За да определите дали вашите краставични лехи се нуждаят от поливане, деликатно изкопайте земята сред растенията на дълбочина 10 см. Ако почвата е прекомерно влажна, към момента не е нужно да поливате краставиците.

2. Поддържайте удобна температура. По-горе към този момент говорихме за температурния режим, най-благоприятен за краставиците. Опитайте се да поддържате температурата на въздуха в оранжерията на това равнище, с цел да предотвратите изсушаване и изгаряния или хипотермия.

3. Редовно проветрявайте краставиците. За да се предотврати започването на изгниване на храстите, е значимо да се проветряват умерено оранжериите и парниците, изключително при горещо време. Това ще помогне да се понижи рискът от развиване на плесен и други гъбични болести.

4. Не забравяйте да подхраните краставиците. Ако пожълтяването на листата не демонстрира по-сериозен проблем, най-вероятно тя ще изчезне след комплицирано хранене.
 Краставиците посърнаха в жегите, само че с помощта на комшията, те са още веднъж свежи Краставиците посърнаха в жегите, само че с помощта на комшията, те са още веднъж свежи
Горещите дни работят пагубно върху развиването на един от обичаните ни зеленчуци в градината, а точно краставиците. При по-резки промен...

5. Провеждане на лекуване от заболявания и вредители. 1% разтвор на течност от Бордо ще помогне да се справите с гъбичките. От листни въшки можете да напръскате краставици с разтвор на нитроамофоска (3 супени лъжици на 10 литра вода). С паяк акари ще се оправи разтвор на колоидна сяра (80 g на 10 l вода) или препарат срещу акари.

6. Не сгъстявайте засаждането. Пожълтяването на листата може да се дължи на прекомерно компактно слагане на краставици в оранжерията. Първо, това лимитира слънчевите лъчи да доближат дъното на растенията, причинявайки пожълтяване и отмиране на листата. На второ място, такива условия способстват за появяването и разпространяването на гъбични инфекции.

7. Покрийте краставиците по време на студено време. Избягвайте хипотермия на растенията, покрийте ги със спанбонд или фолио навреме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР