Поради недостига на системи за противовъздушна отбрана в Украйна и

...
Поради недостига на системи за противовъздушна отбрана в Украйна и
Коментари Харесай

WP: Япония предоставя ракети за Patriot на Украйна чрез САЩ

Поради дефицита на системи за противовъздушна защита в Украйна и за по-нататъшна помощ на Киев, Вашингтон към този момент разчита на помощ от сътрудници отвън Европа , а точно Япония, се споделя в публикация на Washington Post.

Очаква се тази седмица Япония да формализира смяна в политиката, която ще й разреши да изпрати десетки ракети за системата Patriot в Съединените щати , с цел да укрепи американските арсенали, оповестява вестникът. Това ще разреши еластичност при изпращането на по-модерни средства за противовъздушна защита в Украйна, която има остра потребност от тях, до момента в който Киев се готви да отразява съветските офанзиви през зимата.

Япония създава ракети за тази водеща американска система за противовъздушна защита . Поправките няма да загатват непосредствено Patriot, само че ще отговорят на основно искане на администрацията на Джо Байдън, споделиха източници на вестника. Обсъждането на казуса продължава.

Според Washington Post президентът Байдън е разискал въпроса с японския министър председател Фумио Кишида през август по време на и по-късно още веднъж на срещата на върха в Сан Франциско през ноември.

Япония беше първата източноазиатска страна, която се причисли към западните наказания против Москва, напомня изданието. Очаква се кабинетът да разгласи измененията още в петък.

Ракетите за системата Patriot няма да отидат непосредствено в Украйна, акцентира изданието, Япония обмисля опцията да изпрати десетки ракети в Съединени американски щати за попълване на запасите, акцентира Washington Post.
 Bloomberg за помощта за Украйна: Какво ще стане, в случай че Путин победи?
Bloomberg за помощта за Украйна: Какво ще стане, в случай че Путин победи?

Авторите на материала рисуват песимистична картина
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР