Поради мръсотия, прах и ултравиолетова светлина фаровете на автомобила бързо

...
Поради мръсотия, прах и ултравиолетова светлина фаровете на автомобила бързо
Коментари Харесай

Как да полирате фаровете на колата без пари

Поради нечистотия, прахуляк и ултравиолетова светлина фаровете на автомобила бързо помътняват, покривайки се с матово жълто покритие. Това важи за така наречен поликарбонатни повърхности, с които са покрити фаровете на съвсем всички по-съвременни коли.

За да ги почистите, връщайки първичния им тип, несъмнено, най-добре е да посетите профилиран сервиз или пък да прекарате няколко часа в гланциране на фаровете с фина шкурка, специфична паста и по-късно да ги покриете с прозрачен лак или с фолио. Всичко това обаче не е на ниска цена.

Ако желаете да си спестите тези средства има един трик, който може да помогне. Естествено резултатът му не е същият, а и фаровете ще са чисти по-кратко време, само че въпреки всичко прави работа. С него можете да се справите с по-малко пари и старания, а за задачата би трябвало да употребявате елементарна паста за зъби.

Колкото по-обикновена е пастата за зъби, толкоз по-добре. с други думи би трябвало да употребявате бяла паста, а не по-модерните във тип на синкави гелове. Преди да започнете да я употребявате измийте и подсушете добре фаровете. След това преминете към главната задача.

Изстискайте пастата върху суха забрадка и " разтрийте " с нея фаровете, след което ги изплакнете с вода. За най-хубави резултати повторете процедурата няколко пъти. Пастата ще отстрани плаката от фаровете, без да ги повреди. След като свършите с тези процедури, фарът може да се полира до искра със суха забрадка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР