Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия нараснаха по-рязко

...
Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия нараснаха по-рязко
Коментари Харесай

Подем на германските промишлени поръчки през декември за втори пореден месец



Поръчките за индустриални и промишлени артикули в Германия набъбнаха по-рязко от предстоящото през декември 2021 година за втори следващ месец с помощта на стабилен напредък на вътрешните поръчки в страната, демонстрират данни на немската публична статистика Destatis.

Поръчките за промишлено индустриални артикули се покачиха през декември с 2,8% по отношение на ноември, когато набъбнаха с 3,6%, до момента в който осредните упования на финансовите пазари бяха за много по-скромно покачване с 0,5 на 100.

Изключвайки огромните поръчки, новите промишлени поръчки се покачиха през декември с 2,9% по отношение на предходния месец.

На годишна база индустриалните поръчки в Германия скочиха с 5,5% по отношение на последния месец на 2020 година, като за цялата 2021 година те скочиха със 17,8% по отношение на година по-рано и бяха с 9,3% над равнището от предпандемичната 2019 година

Спрямо февруари 2020 г - тъкмо месец преди коронавирусната пандемия да удари Европа, немските индустриални поръчки се покачиха през декември 2021 година с 9,8%, което е сигнал, че промишленият бранш на водещата европейска стопанска система съумя изцяло да се възвърне от удара, който понесе през първите месеци на коронавирусната пандемия.

Графики на общите нови поръчки, на вътрешните и задграничните поръчки



По-доброто от предстоящото покачване на промишлените поръчки през декември се дължеше в най-голяма степен на растеж с 11,7% на вътрешните поръчки в Германия, само че в това време поръчките, идващи от чужбина, се свиха с 3 на 100.

Новите промишлени поръчки от останалите страни членки на еврозоната означиха спад през декември с 4,2% по отношение на предходния месец, до момента в който тези от останалия свят (извън еврозоната) се свиха с 2,3%. Спадът на поръчките за немско създадени артикули от чужбина евентуално се дължеше на новата коронавирусна вълна по света, породена от мощно заразния вид Омикрон.

Промишленият оборот в Германия през декември 2021 година се увеличи с 0,2% по отношение на ноември, само че към момента остава с 2,9% под равнището от февруари 2020 година - тъкмо преди началото на Covid пандемията. За цялата 2021 година обаче промишленият оборот се увеличи с 5% по отношение на 2020 година, само че е с 5,5% под равнището от предкризисната 2019 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР