Поръчката за основен ремонт на пътя от Околовръстното шосе на

...
Поръчката за основен ремонт на пътя от Околовръстното шосе на
Коментари Харесай

Прекратиха поръчката за ремонта на пътя до Браниполе и Белащица за 5,7 млн. лева

Поръчката за главен ремонт на пътя от Околовръстното шосе на Пловдив през Браниполе и Белащица бе прекъсната от Областно пътно ръководство. С решение от 23 юни комисията е решила да анулира процедурата, макар че са били на стадия избор на реализатор и направено класиране.
Прочетете още
В претекстовете е записано, че след привършване работата на оценителната комисия са настъпили основни промени в събитията. Това би наложило смяна, както в предмета на поръчката и документите.

Оценителната комисия към пловдивското поделение на АПИ бе класирала преди всичко „ Европейски пътища “ с оферта от 5,7 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Докладите за пътя сочат, че той е в неприятно положение, още повече, че оттова минава тежкотоварен трафик, а цялото трасе е 4, 9км. То трябваше да бъде напълно ремонтирано – тротоари, пътно легло, осветяване и други.

Друга позиция от въпросната поръчка също е било прекъсната. Тя е създаване на нов мост на река Черкезица на  пътя Поповица – Асеновград.   Мостът, който е 30 метра дълъг не дава отговор не условията за прекосяване и заради това е нужно ново оборудване. Там поръчката бе за 1,4 млн. лв., само че единствено една компания без класирана до финала консорциум с водещ участник „ Аква конструкт груп " и  заради това поръчката е била прекъсната.

Така от трите позиции, пуснати от АПИ за поръчката, ще се работи единствено по ремонта на пътя за Първенец за над 5 млн. лв.. За там има подписан контракт,  а както  TrafficNews писа, първите действия по трасето стартираха.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР