За поставянето на повече камери за видеонаблюдение с висока резолюция

...
За поставянето на повече камери за видеонаблюдение с висока резолюция
Коментари Харесай

За повече камери за видеонаблюдение в Община Марица апелира МВР

За слагането на повече камери за видеонаблюдение с висока резолюция в обитаемоте места в Община Марица молят служителите на реда от районно управление (на МВР) – Труд. Това стана ясно на среща на началника на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи основен контрольор Георги Машонов с кмета на Община Марица Димитър Иванов, с кметовете на селата и с шефове на учебни заведения и детски градини. „ Срещата е по самодейност на Районно ръководство – Труд и е ориентирана към сигурността на децата и жителите. Тя ще ви бъде потребна, тъй като локалната власт при дейно взаимоотношение с органите на реда основава условия за предварителна защита на разнообразни обстановки. Като кметове и шефове на образователни заведения може да имате директна връзка с служителите на реда и да сигнализирате за проблеми, с цел да може, както сме правили до момента, да спомагаме най-много за сигурността за нашите деца и да предотвратяваме отрицателни обстановки “, сподели кметът на Община Марица Димитър Иванов. 
Прочетете още
Главен контрольор Машонов съобщи, че дейностите на полицията главно са ориентирани към териториите на учебните заведения, към места, където има скупчване на хора и към комерсиалните обекти. „ Моята упоритост е да има изнесен полицейски пункт във всяко село, където жителите могат да разчитат за подпомагане на нашите чиновници, а освен в постройката на ръководството в село Труд. Искам да сме покрай вас и хората “, сподели Машонов. По данни на Министерство на вътрешните работи закононарушенията на територията на Община Марица към този момент не са доста. „ Престъпленията не са такива, каквито бяха преди години. Те са доста по-малко като брой. По-малко са и случаите на разпространяване на опиати, като за предходната година са регистрирани 15 “, сподели началникът на районно управление (на МВР) – Труд. Той  призова шефовете на учебните заведения в Община Марица да влагат предпочитано в сигурността, което ще подкрепи предварителната защита. „ Знам, че към този момент има построена система за видеонаблюдение, само че тя с времето остарява и би трябвало да бъде подменяна. Молим ви да не пропускате тази инвестиция в обновяването и разширението на кръга, тъй като в последна сметка приказваме за деца. Хубаво е да има сигурност в учебното заведение, в класните стаи, коридорите, само че би трябвало да се подчертава и на протичащото се отвън образователното заведение “, безапелационен бе Машонов. 

От полицията са изпратили писма до кметовете на обитаемоте места, които би трябвало да посочат всички значими точки на превишаване на скоростта от водачи и невралгични места на престъпни закононарушения. Целта е да се построи видеонаблюдение и да се предотврати  престъпността. 

„ Усещането за сигурност у децата и у родителите, както и у всички живеещи в обитаемоте места е належащо. Пътният травматизъм също е обвързван с децата и учебните заведения. До кметовете сме изпратили писма с рекомендации, с цел да се подхващат дейности за предварителна защита. Трябва да се обозначат местата, на които да бъдат сложени камери и да се засича превишената скорост. Така нашите чиновници ще могат да решат казуса с пътния травматизъм “, акцентира основен контрольор Машонов. 

Директорът на районно управление (на МВР) – Труд изясни, че за в този момент има две основни места в Община Марица, където постоянно се надвишава скоростта от водачите. Като единият проблематичен сектор е Бенковски – Съединение. Там има изградени неравности, така наречен „ спящи служители на реда “ – за ограничаване на скоростта в обитаемоте места. По самодейност на полицията има предложение за създаване на повече сходни неравности за попречване на пътния травматизъм, както и за слагането на указателни табели за рискови сектори.  

Директорите на учебните заведения и кметовете желаеха по-добра връзка с полицията, както и повече патрули. Началникът на районно управление (на МВР) в Труд съобщи, че ще се опита да увеличи категорията на полицейското ръководство. В момента е трета категория и това лимитира броя на щатните чиновници. „ Провеждал съм диалози с сътрудниците по отношение на дългите смени и изключителните часове труд и това е сериозен проблем. Засега имаме 16 щатни чиновници в РПУ – Труд, като има и 4 свободни места за катаджии, които са част от патрулите в обитаемоте места. Тези хора би трябвало да работят на смени по 12 часа. Спазвайки разпоредбите за отмора, съумяваме да поддържаме по два патрула дневна и нощна. Тези екипи обаче са незадоволителни за двете общини – Марица и Съединение “, показа основен контрольор Машонов. Той добави, че постоянно кметовете и шефовете на образователните заведения могат да разчитат на него и сътрудниците му за решение на всевъзможни въпроси от компетентността им.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР