Популярността на френския президент Еманюел Макрон се увеличи през юли.

...
Популярността на френския президент Еманюел Макрон се увеличи през юли.
Коментари Харесай

Популярността на Макрон расте

Популярността на френския президент Еманюел Макрон се усили през юли. Рейтингът на утвърждение на президента набъбна с 6% до 50%, откакто способства за постигането на съглашението с другите евролидери за възобновяване на Европейски Съюз от пандемията от ковид и направи рокади в държавното управление на Франция.

Социологическо изследване на Harris Interactive за LCI TV, представено от " Ройтерс ", сочи, че половината от респондентите имат вяра на политиките на Макрон. За повторно от април 2018 година френският президент е одобряван от 50% от французите.

Изследването е направено на 21-23 юли, малко след контрактуваните от евролидерите 750 милиарда евро , които Макрон дефинира като " исторически ". Франция ще получи минимум 40 милиарда евро безплатна помощ.

Държавният глава също смени премиера при започване на юли и направи рокади в кабинета си.

Същото изследване демонстрира, че новият министър председател Жан Кастекс е одобряван от 56% от интервюираните спрямо предшественика му Едуар Филип, който е подкрепян от 51%.

Междувременно новите случаи на ковид във Франция се усилиха с 1392 за ден. Това е най-високият брой за един ден от 26 юни, когато бяха доказани 1588. Има опасения, че страната може да бъде връхлетяна от втора вълна, макар че управляващите отхвърлят сходен сюжет.

Във Франция има 185 196 случая . Починали са още 15 души и с тях се усилват до 30 238.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР