Популярността на биткойните сред представителите на криминалния свят започна да

...
Популярността на биткойните сред представителите на криминалния свят започна да
Коментари Харесай

Криминалният свят се отказва от биткойните в полза на по-защитена криптовалута

Популярността на биткойните измежду представителите на престъпния свят стартира да спада с бързи темпове, тъй като незаконният свят стартира да обръща повече внимание на все по-защитени криптовалути.
Властите разполагат с от ден на ден принадлежности за вписване характерностите на провежданите незаконни средства, което може да докара до разкриването на участниците в незаконните покупко-продажби.

Редица специалисти смятат, че това е главната причина за растежа на курса на различните криптовалути, като да вземем за пример Monero, която бързо набира известност. Но тази седмица най-голямо бе търсенето на цифровата валута Ripple , която към този момент е на второ място в рейтинга на всички криптовалути. Bloomberg означи, че Monero да вземем за пример криптира информацията за получателя на цифровите пари, генерира подправени адреси и скрива сумите. В това отношение, блокчейнът на биткойна е прекомерно транспарантен за управляващите, които наблюдават незаконните покупко-продажби.



Всичко това докара до прекомерно невисок показател на доминиране на биткойна, който спадна до 36,2% дял в общия пазар на криптовалутите.

Според информацията на уеб-портала Coindesk, биткойн курсът към сегашния миг е постоянен на равнище $16 720,45 и има лек спад от -2,42%. Но останалите криптовалути бележат рекорден растеж.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР