Популярността на България като дестинация непрекъснато нараства и всяка година

...
Популярността на България като дестинация непрекъснато нараства и всяка година
Коментари Харесай

Ангелкова разговаря с "Клуба на младите професионалисти" и с българската общност във Вашингтон

Популярността на България като дестинация непрестанно нараства и всяка година се посещава от от ден на ден задгранични туристи.

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила на среща с представители на „ Клуба на младите експерти “ и с българската общественост във Вашингтон, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Министърът добави, че показателни за бранша са окуражаващите данни от статистиката за 2017 година, съгласно които задграничните туристически визити са над 8,882 млн. и се усилват с 7,6% по отношение на година по-рано. Още по-голям растеж от 9,3 на 100 се регистрира в приходите от интернационален туризъм. През 2017 година общо постъпленията от бранша са 6,895 милиарда лева, демонстрират данните на Българска народна банка. В последните 2 години средногодишният растеж на туристически визити в страната е 12%, до момента в който данните за същия интервал за Европейския съюз е към 7 на 100, уточни министър Ангелкова.

Тя съобщи, че сега се работи по два плана, с които чакаме да притеглим повече посетители навътре в страната и да увеличим визитите в крилата на дейните летен и зимен сезон. Министерството на туризма създава балнео- и СПА дестинации, като идейният план включва 7 посоки, обхващащи цялата страна. С цел ангажиране на необятен кръг от заинтригувани страни за създаването на дестинациите са поискани мнения от 50 общини, които са база за основаване на дестинациите.

Българското Министерство на туризма в партньорство с Министерство на земеделието, храните и горите сътворяваме и 12 винено-кулинарни дестинации, осведоми още министърът. Тя изясни, че те включват както обичайните винени питиета и присъщата кухня за района, по този начин и близо 50 общини и към 100 туристически обекта. Бройката също не е инцидентна, тя е определена, с цел да подхожда на броя на месеците в годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР