Популярният социален сайт и новинарски агрегатор Flipboard е поредния голям

...
Популярният социален сайт и новинарски агрегатор Flipboard е поредния голям
Коментари Харесай

Flipboard алармира за пробив в системите им

Популярният обществен уебсайт и новинарски агрегатор Flipboard е следващия огромен интернет запас станал жертва на сполучлива хакерска офанзива, оповестиха от самата компания.

От известието на Flipboard за пробива излиза наяве, че това не е било елементарен хакерски случай. Атакуващата страна е останала скрита за администриращите мрежата на компанията в продължение на близо 10 месеца – от 02.06.2018 до 03.23.2019 и още веднъж в края на предишния месец. Самият пробив е оголен на 23-ти април, когато инженерният екип е забелязал подозрителна интензивност в средата, помещаваща засегнатите бази данни, съхраняващи потребителските данни.

Те са съхранявали имена, потребителски никове, хеш суми на паролите и имейл адреси, свързани с тях. В някои от тях са се помещавали и цифрови токени, употребявани от Flipboard за връзка със странични уеб сайтове. Което евентуално значи, че с изключение на паролата си за уеб страницата, потребителите би било добре да помислят и за промяна на паролите в други уеб сайтове.

„ Flipboard не събира от потребителите и този случай не визира, чувствителни данни, като издадени от страната идентификационни номера (като номера на обществената осигуровка или на шофьорската книжка), информация за разплащателните карти, банкова или финансова информация “, уведомява компанията.

Те допълват, че паролите, които са основани или изменени след март 2012 са били криптирани чрез bcrypt логаритъм и в допълнение предпазени с неповторим за всяка единици информация „ сол “. Макар и към момента да не са сигурни в цялостния мащаб на пробива, от компанията считат, че не всички регистрации са наранени – те са трансформирали обаче всички пароли и изтрили всички цифрови токени. През предходната година Flipboard разгласи, че има 145 000 000 консуматори. Не е известно дали благодарение на упоменатите токени, хакерите не са съумели да доближат и регистрации от външни уеб сайтове, само че споделят, че няма доказателство за това.

Flipboard са уведомили навреме управляващите за случая и са потърсили външна компания за помощ в следствието.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР