Популярният български актьор Антон Радичев ще е тазгодишният носител на

...
Популярният български актьор Антон Радичев ще е тазгодишният носител на
Коментари Харесай

Антон Радичев ще е тазгодишният носител на Икар за цялостен принос

Популярният български артист Антон Радичев ще е тазгодишният притежател на специфичната премия „ Икар ” за повсеместен принос към изкуството. Това оповестиха през днешния ден от Съюза на артистите в България. По традиция, церемонията по раздаването на „ Икарите ” ще се организира на 27-и март - Световният ден на театъра, написа " Нова телевизия ".

Радичев няма потребност от показване. На 75 години продължава да играе в десетки спектакли като деен артист от трупата на Народния спектакъл. Пред камерата на NOVA даде обещание, че няма да слиза от сцената скоро. Актьорът има функции и в над 40 български кино лентата, измежду които „ Оркестър без име ”. Радичев е и измежду участниците в именитото предаване от предишното „ Клуб НЛО ”.

Въпреки че „ Икарът ” за изцяло творчество е измежду най-големите оценки за един артист у нас, Радичев посрещна новината с усмивка и доза невзискателност.

„ Приемам премията обикновено, аз съм най-обикновен човек. Искам да благодаря на моите сътрудници за това, че са оценили моя труд. Цялостният принос, за който съм се трудил толкоз години. Искам да благодаря и на публиката, тъй като съм един от любимците ѝ ”, показа той.

„ Вече 48 години съм в Народния спектакъл. Не съм броил функциите, направил съм ужасно доста. Първата роля, за която ме поканиха в Народния спектакъл през 74-та година, беше за „ Деца на слънцето ”, на писателя Горки. Аз играех проф. Протасов. Лепях си брадичка, мустаци и по този начин до през днешния ден. Нямам желание скоро да слизам от сцената ”, споделя още артистът.

След десетилетия, отдадени на изкуството, Антон Радичев признава, че още не е схванал коя е огромната му обич - театърът или киното.

„ Едното няма нищо общо с другото. Докато в театъра всичко е онлайн, би трябвало да усещаш, да контактуваш с публиката. В киното можеш да направиш 4-5 дубъла. При мен още от раз са ставали повторенията ”, уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР