Популярната подправка дафинов лист може да се използва не само

...
Популярната подправка дафинов лист може да се използва не само
Коментари Харесай

Да прочистим тялото си с дафинов лист

Популярната фалшификация дафинов лист може да се употребява освен за овкусяване на гозби – с нея можете да си извършите лечебна запарка, която да пречисти организма от насъбраните отрови и солта.

Защо е належащо организмът да се пречиства от време на време?

Токсините, които се натрупат в тялото на човек, пречат за вярното действие на органите, а това значи, че организмът е слаб и е по-лесно да се разболеем.

Как да разберете дали се нуждаете от незабавна детоксикация? Ако усещате непрекъсната тежест в главата или забелязвате липса на вкус, имате торбички под очите или се изморявате прекомерно бързо, най-вероятно имате потребност от детоксикиране на организма.

Има разнообразни билки, с които може да се подготви запарка за филтриране, само че дафиновият лист е измежду най-често употребяваните. Ето и какво е належащо за приготвянето на отварата:

Отвара за изчистване на токсините с дафинов лист

Необходими артикули: 5 листа дафинов лист, 300 мл вода

 Отвара от дафинов лист

Начин на подготвяне: Сложете тенджера с водата на котлона и изчакайте да заври. След това прибавете подправката към горещата вода и оставете на котлона за пет минути. Отдръпнете отварата от котлона и я прецедете – най-добре е да съхранявате сместа в термос.

Затворете съда и оставете дафиновата примес да престои три часа.

Можете да приемате отварата на дребни глътки през целия ден – значимо е да не я изпивате едновременно. За детоксикация се предлага отварата да се пие три следващи дни, след които би трябвало да извършите отмора за една седмица.

Възможно е, до момента в който пиете отварата, урината ви да се промени и да придобие неясно розов цвят. Не се тормозете от това, изцяло обикновено е – значи, че дафиновият лист прави своята работа и отстранява солта и токсините от тялото.

Освен това е допустимо сместа да провокира предпочитание за по-често уриниране. Пълният резултат от тази запарка ще бъде налице след две седмици.

Едва тогава ще усетите, че още веднъж сте витални и цялостни с сила, а останалите неподходящи признаци, които съпътстват натрупването на отрови, ще са изцяло изчезнали.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР