Популярната финтех компания Robinhood получи призовка от Комисията по ценните

...
Популярната финтех компания Robinhood получи призовка от Комисията по ценните
Коментари Харесай

Robinhood е поредната компания, която получи призовка от SEC

Популярната финтех компания Robinhood получи призовка от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) по отношение на нейните услуги за криптовалути, съгласно годишната финансова документи, оповестена в понеделник.

Компанията призна, че това правно деяние може евентуално да докара до прекъсване на покупко-продажбите с цифрови активи като част от задължението ѝ да разкрива евентуални опасности за бизнеса си.

Robinhood получи призовката, откакто крипто борсата FTX подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност през ноември с искане за информация по отношение на.

Robinhood съобщи, че предлага покупко-продажби с избрани криптовалути, които съгласно нея не са скъпи бумаги според федералните и щатските закони за скъпите бумаги на Съединени американски щати.

Въпреки спада от 24% в приходите от търговия с криптовалути през четвъртото тримесечие, през последната година Robinhood следи разрастваща се бизнес линия в търговията с класа активи. Обемът на крипто търговията в платформата се възвърне през януари, скачайки с 95%.


 


Това не е първият път, в който Robinhood се сблъсква с правни дейности. През юли 2021 година Органът за контролиране на финансовата промишленост (FINRA) санкции платформата със $70 милиона в наказания за нейните в разнообразни свои услуги.

Освен това през август компанията беше санкционирана с $30 милиона за неспазване на наредбите за битка с прането на пари и киберсигурността от Министерството на финансовите услуги на Ню Йорк.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР