Популистко предложение за радикална промяна на модела на заплащане на

...
Популистко предложение за радикална промяна на модела на заплащане на
Коментари Харесай

Манолова реже заплатите на всички висши чиновници, ще ги дава на хора с увреждания

Популистко предложение за радикална смяна на модела на възнаграждение на висшите чиновници на държавна работа разгласи на брифинг в Народното събрание в петък Мая Манолова от " Изправи се! Мутри вън ". Тя настоя за фрапантно и навсякъде орязване на възнагражденията на " елита " в държавната администрация ( " лицата, които заемат висши обществени длъжности " ) за парите да отидат за персонални асистенти на хората с увреждания до края на годината.

" Предлагаме с изключение на на народните представители, да се понижат и възнагражденията на министрите, зам.-министрите, шефовете на дирекции, както и всички висши обществени длъжности ", сподели в петък Мая Манолова, представена от пресцентъра на партията си.



Манолова конкретизира само размера, до който съгласно нея би трябвало да падне депутатската заплата – от към 7000 лева сега на 1400 лева, колкото почти е междинната работна заплата в страната по публични данни.

За останалите висши чиновници депутатката не уточни елементи какво понижение предлага. За някои постове възнаграждението се пресмята съразмерно, тъй като по закон е обвързано с депутатската заплата. Това важи да вземем за пример за заплатата на президент, министрите, шефа на Комисията за контролиране на известията, омбудсмана, ръководителите на Конституционния съд, Върховния административен съд, основния прокурор и др.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР