Популистките партии са продавачи на лозунги. След лозунга, няма следваща

...
Популистките партии са продавачи на лозунги. След лозунга, няма следваща
Коментари Харесай

Кирил Петков: Искаме дебат с Борисов, а той да не се крие зад хората си

" Популистките партии са продавачи на лозунги . След лозунга, няма последваща стъпка -то е пропаст без тактика. При толкоз висок риск да призоваваш за излизане от НАТО - това е в противоположната посока на интереса на България. НАТО е един щит.

70 % от нашата търговия е с Европейски Съюз в случай че на следващия ден излезем от Европейски Съюз... нашата стопанска система изчезва, ние просто се сгромолясваме и ни няма. " Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков в изявление за Дарик радио.

" Седем месеца не ни стигнаха да създадем всичко, което искахме, само че направихме първите стъпки. В комплицирано време и комплицирана коалиция. Сега би трябвало да продължим и това няма да стане с излизане от Европейски Съюз и НАТО ", добави той.

" Борисов сега е монополизирал ръководството и не желае да пусне властта. Може би от персонален боязън, че в случай че изпусне властта, неговите съпартийци ще се съгласят на правосъдна промяна, която да го заплаши него персонално. Влизаме в един патов политически риск поради персоналните страхове и упоритости на един политик от предишното ", сподели още Кирил Петков , като добави, че би трябвало да се направи сметка по кое време един водач стартира да тежи на бъдещето на цяла нация.
 Програмата на Промяната: Вместо в джоба на провалените политици, парите да отиват за пенсии и заплати
Програмата на Промяната: Вместо в джоба на провалените политици, парите да отиват за пенсии и заплати

По-високи приходи за пенсионерите и работещите, и поддръжка за децата с парите от прекратените обири на провалените политици от прехода

Кирил Петков още веднъж прикани Бойко Борисов на спор.

" Този път бих призовал, в случай че ГЕРБ ни слушат, дано Борисов предложения, който желае от своите хора, и да стане двоен спор. ГЕРБ хвърлят лозунги, повтарят неистини за " медиатори " - ето, ние сме подготвени. Асен и аз ще излезем дружно против Борисов и който и да е различен, само че Борисов наложително би трябвало да взе участие, тъй като този, който взема решение в една партия, не би трябвало да се крие зад хората си ", съобщи съпредседателят на Политическа партия.

Според него най-вероятно отново ще има сюрпризирани в изборния ден, както се случи на последните избори, когато социологическите организации чертаеха друга реалност. " Големият проблем сега е високата централизация на популизъм от страна на " Възраждане " . Хората, които гласоподават за тях, би трябвало да си дадат сметка, че даже една или две от политиките на тази партия да се случат, техните приходи ще паднат още повече ", предизвести Петков, като означи, че се следи сериозна съгласуваност сред " Възраждане " и ГЕРБ.

" Нека не забравяме, че най-големият геополитически пробив на ГЕРБ беше построяването на " Турски поток ", за който похарчихме 3 милиарда от нашите пари и нито една молекула газ не идва към България ", прикани Петков.

Лидерът на Политическа партия предизвести, че има заплаха от безпринципна коалиция, маскирана като експертен кабинет . " Ако някой ви каже, че стартира да прави експертен кабинет, това е голяма неистина. Няма такова нещо като експертни депутати и експертно държавно управление. Това е маркетингов трик, с цел да се прикрие загадка коалиция. "

Кирил Петков разясни, че когато една политическа партия стартира да действа, би трябвало да бъде питана две неща - от кое място се финансира и пробва ли се да вземе бързи, проведени гласове отнякъде.

" Отхвърляли сме оферти за огромни дарения, тъй като са идвали от компании, свързани със остарелия модел. Фирми, които по-късно ще желаят поръчки. Връщаме ги и те не могат да повярват, тъй като 30 години никой не го е правил ", описа той.

Кирил Петков удостовери, че " Продължаваме промяната " е решена да почисти корупцията, само че за седем месеца е станало ясно, че би трябвало да се работи малко по малко. Следващата стъпка е работеща антикорупционна комисия.
 Бойко Рашков: Ще продължим следствието на схемите на ГЕРБ с пътните градежи
Бойко Рашков: Ще продължим следствието на схемите на ГЕРБ с пътните градежи

Ако политици не престават да се занимават с престъпни закононарушения, би трябвало да има затвор за тях

" Ако имаме работеща антикорупционна комисия с проверяващи функционалности, съчетана с европрокуратурата като система, ще имаме пътека по какъв начин да борим корупцията ", изясни някогашният министър председател, като този път формулата на Промяната ще бъде обединяване на силите на младежката сила и опита.

" На 2 октомври изборът е България да се върне във времето на задкулисието или да имаме България, която може да отключи капацитета си ", сподели Петков , като акцентира, че президентът няма роля в изборите.

" Не сме диалогични само с хора, които желаят да не престават да крадат ", безапелационен е Кирил Петков .
 Политическа партия: Минималната пенсия може да стане 900 лв. до 4 година, минималната заплата - още следващата година
Политическа партия: Минималната пенсия може да стане 900 лв. до 4 година, минималната заплата - още следващата година

Като спряхме кражбите, се откриха пари и за обществени ограничения, и за инфраструктурни планове, споделиха водачите на " Продължаваме промяната " по време на срещите си с жители в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР