Попитан дали е възможно отново да бъде министър-председател в служебен

...
Попитан дали е възможно отново да бъде министър-председател в служебен
Коментари Харесай

Ще остане ли премиер Гълъб Донев

Попитан дали е допустимо още веднъж да бъде министър-председател в длъжностен кабинет, назначен от президента, Гълъб Донев отговори, че не са водени диалози по тази тематика.

Аз съм извънредно виновен към работата, която правя за това да работи Министерският съвет в екип, да взема решение най-наболелите проблеми на българските жители, развиването на България. Факт е и днешното събитие – ние предложихме една тактика за развиване на електроенергийния бранш с един небосвод от 30 години. Така че, не ни е боязън от значимите решения, само че с изключение на значимите и стратегически решения, решаваме и ежедневните проблеми на българските жители, разяснява Донев, представен от Българска телеграфна агенция.
-->
На 16.01 президентът Румен Радев връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ръководителя на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “. Съгласно Конституцията, в случай че и третата партия не успее да образува кабинет, президентът би трябвало да разпусне Народното събрание, да насрочи нови избори и да назначи служебно държавно управление.

Изборът, който направи президентът, е оптимално вероятният избор за третия мандат в актуалната обстановка. Това сподели служебният премиер пред публицисти след форума „ Българската енергетика – Стратегия 2023 – 2053 “, проведен от Министерството на енергетиката.

Ако би трябвало да дам оценка на избора на президента, несъмнено, че той е направил своите разбори и своите задълбочени изследвания. Знаете политическата конюнктура от последните дни каква беше, знаете за разкритията във връзка с една конструкция за криптовалута. Знаете, че има говорения за присъединяване на лица от политическите среди, надлежно финансиране. Така че, изборът, който направи президентът, е оптимално вероятният избор за третия мандат в актуалната обстановка, сподели Гълъб Донев.

Относно следствието на криптобанката Nexo министър председателят сподели, че служебното държавно управление не е проверяващ орган. Аз персонално нямам информация за това някои от държавните управления на страните, които вземат участие в следствието на случая, да са поискали информация от страна на държавното управление. Но това не значи, че правоохранителните органи не са получавали такива запитвания, сподели служебният министър председател. По думите му прокуратурата и Министерство на вътрешните работи работят интензивно по случая. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР