Попадаме на всякакви странни места за спане напоследък, но определено

...
Попадаме на всякакви странни места за спане напоследък, но определено
Коментари Харесай

Mirrorcube, Швеция и един хотел, който се слива с пейзажа

Попадаме на всевъзможни странни места за спане в последно време, само че несъмнено сме фенове на ландшафните хотели, тъй като дават опция да се насладим на природата по един необикновен метод. Такъв е и Treehotel.

Разположен в тайгата покрай село Харад в северната част на Швеция, Treehotel отвори порти през лятото на 2010 година и предлага шест обособени стаи за посетители с друга структура, ситуирани на шест разнообразни дървета.

Нашето внимание беше привлечено най-много от една от тях, а точно Mirrorcube, която наподобява като невидима сграда, тъй като е в действителност се слива със заобикалящия ни пейзаж. Mirrorcube е с повърхност от 16 квадратни метра е проектирана от дизайнерското студио Tham & Videgard.

Mirrorcube е ужасно укритие в гората, замаскирано от огледални стени, които отразяват природата в близост.

Размерите на " къщурката " са 4x4x4 метра. Основата ѝ се състои от алуминиева рамка, която е построена към ствола на едно от дърветата, а стените са покрити със стъкло.

Интериорът е изработен от шперплат с брезова повърхнина. Шестте прозореца оферират зашеметяваща панорамна панорама. За да стигнем до тази прелестна хотелска стая, висяща на дървото, би трябвало да минем през мост с дължина 12 метра.

Mirrorcube е с потенциал за двама думи и предлага двойно легло, тоалетна, дребен хол и тераса на покрива. Душове и сауна има разполагаем в две обособени здания наоколо, където също ще намерим и един прелестен ресторант. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР